Ο «νεαρός» Τουταγχαμών αποκαλύπτεται όπως ποτέ ξανά στο Λος Άντζελες

Ο «νεαρός» Τουταγχαμών αποκαλύπτεται όπως ποτέ ξανά στο Λος Άντζελες Facebook Twitter
0

Γεννήθηκε το 1341 π.Χ για να πεθάνει σε ηλικία 18 ετών ξαφνικά. Η κατάρα του, λένε, κυνηγούσε τους αρχαιολόγους που αποκάλυψαν τα μυστικά του ταφικού του μνημείου.

Και η έκθεση που αφορά τη ζωή, τη βασιλεία και το τέλος του είναι το πιο συναρπαστικό που συμβαίνει στο Λος Άντζελες αυτή τη στιγμή, καθώς τα εισιτήρια έχουν γίνει ανάρπαστα. 

Ο «νεαρός» Τουταγχαμών αποκαλύπτεται όπως ποτέ ξανά στο Λος Άντζελες Facebook Twitter
Το ξύλινο νεκροκρέβατο του νεαρού φαραώ

Ο Τουταγχαμών, ο σούπερ σταρ των Φαραώ και της αιγυπτιακής αρχαιότητας αποκαλύπτεται μέσα από την έκθεση με τίτλο "King Tut: Treasures of the Golden Pharaoh" (που λαμβάνει χώρα στο Κέντρο Επιστημών της Καλιφόρνια) και κυρίως μέσα από τα περίπου 150 αντικείμενα του "χρυσού Φαραώ" που για πρώτη φορά εκτίθενται στο ευρύ κοινό. Μάλιστα, 60 από αυτά "ταξίδεψαν" για πρώτη φορά μακριά από το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου.

Ο «νεαρός» Τουταγχαμών αποκαλύπτεται όπως ποτέ ξανά στο Λος Άντζελες Facebook Twitter
Ξύλινη, βασιλική, ταφική ασπίδα

Το κρεβάτι, η σαρκοφάγος, τα αγαπημένα πολύτιμα αντικείμενα με τα οποία ετάφη ο νεαρός φαραώ αφηγούνται την ιστορία του μικρότερου σε ηλικία βασιλιά της αρχαίας Αιγύπτου που χάθηκε από τη ζωή ξαφνικά και χωρίς να έχουν βρεθεί ακόμη τα αίτια του θανάτου του. 

Ο «νεαρός» Τουταγχαμών αποκαλύπτεται όπως ποτέ ξανά στο Λος Άντζελες Facebook Twitter
Ξύλινο ομοίωμα φύλακα του τάφου

Υπενθυμίζεται ότι ο τάφος του ανακαλύφθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 1922 από τον Βρετανό αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ και η σαρκοφάγος ανοίχτηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1923. Επρόκειτο για τον μοναδικό ασύλλητο βασιλικό τάφο στην κοιλάδα των βασιλέων, κάτι που πιθανόν αποδίδεται στο μικρό μέγεθος του τάφου, που αρχικά προοριζόταν για τον υπασπιστή του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ