Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
21.07.2018
Πανεπιστημιακή κλινική πετάει έξω ασθενή με ψυχολογικά προβλήματα και...

Πανεπιστημιακή κλινική πετάει έξω ασθενή με ψυχολογικά προβλήματα και μετά συμβαίνει αυτό...

ΕΝΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

«Είστε καλά, κυρία; Θέλετε να καλέσω την αστυνομία;». Μια γυναίκα, σχεδόν γυμνή, μόνο με το νυχτικό του νοσοκομείου, τριγυρίζει έξω από την πανεπιστημιακή κλινική του Μέριλαντ. Μόλις την έχουν πετάξει έξω νοσηλευτές και εκείνη έχει βρει καταφύγιο σε μία στάση λεωφορείου, ενώ είναι εμφανές ότι είναι απολύτως αποδιοργανωμένη.

 

Ο Imamu Baraka, γιατρός και ο ίδιος που έτυχε να περνά από το σημείο καταγράφει με την κάμερα του κινητού του αυτό που συμβαίνει και είναι πραγματικά ντροπιαστικό. Μπαίνει στο νοσοκομείο και ζητά να μιλήσει με τον υπεύθυνο. Τον ρωτά αν αισθάνεται εντάξει ως άνθρωπος με την εικόνα που έχει ακριβώς απέναντί του. Μια ασθενή να τριγυρίζει στο κρύο, μόνη στους άδειους δρόμους, έξω από την κλινική.

 

Του εξηγεί ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας από τη στιγμή που οι νοσηλευτές του οδηγούσαν τη γυναίκα με καροτσάκι έξω από το νοσοκομείο, σχεδόν γυμνή, μόνο με το νυχτικό και χωρίς εσώρουχα και με επιδέσμους στα χέρια. Καλεί την αστυνομία και ενημερώνει τις αρχές Υγείας. Περιμένει υπομονετικά να γίνει το σωστό και να γυρίσει η γυναίκα στο νοσοκομείο.

 

Οι δικαιολογίες του υπεύθυνου είναι αστείες και ανεύθυνες. Ο οδηγός του ασθενοφόρου με τον οποίο πιάνει κουβέντα ο γιατρός, του εξηγεί ότι κάτι τέτοιο συνηθίζεται για να σωφρονιστούν οι "απείθαρχοι ασθενείς". Η επιμονή του γιατρού να μείνει δίπλα στη γυναίκα μέχρι το τέλος έχει αποτέλεσμα: εκείνο το βράδυ θα επιστρέψει στο κρεβάτι της στο νοσοκομείο.

 

Για το περιστατικό και την απάνθρωπη συμπεριφορά του νοσηλευτικού προσωπικού έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα... 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ