«Εγώ, πιλότος μαχητικού; Εγώ προορίζομαι για νοικοκυρά!»

0

Οι γυναίκες στις ινδικές ένοπλες δυνάμεις είναι μειονότητα. Το ότι υπάρχει και ένα ποσοστό 2,5% γυναικών στον ινδικό στρατό είναι άθλος για μία κοινωνία που θεωρεί τα κορίτσια προορισμένα για μία και μόνο αποστολή σ' αυτή τη ζωή: να γίνουν μητέρες και να ασχοληθούν με το σπίτι. Γι' αυτό και αυτή εδώ η διαφήμιση -που καλεί τις νεαρές γυναίκες να καταταχθούν στην ινδική Πολεμική Αεροπορία- είναι ένα αγκάθι στην καρδιά του κάθε σεξιστή. 

«Είμαι κορίτσι. Φυσικά και φοβάμαι τους δυνατούς θορύβους», λέει η πρωταγωνίστρια τη στιγμή που η διαφήμιση τη δείχνει να πιλοτάρει ένα μαχητικό, να βρίσκεται κοντά σε σημεία εκρήξεων, γενικώς να διάγει επαγγελματικό βίο, που πολλοί, και ειδικά στη συγκεκριμένη χώρα, θα χαρακτήριζαν άκρως ανδρικό. Ευτυχώς, για τις φιλοδοξίες των γυναικών, η Ινδία μπορεί να μετρά -μέχρι στιγμής- 3 γυναίκες πιλότους μαχητικών! 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM