Λυκουρέζος: Κάποιοι επιχείρησαν να με εμπλέξουν στη μαφία των φυλακών

Λυκουρέζος: Κάποιοι επιχείρησαν να με εμπλέξουν στη μαφία των φυλακών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σαφείς αιχμές άφησε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για συγκεκριμένα άτομα που, κατά τον ίδιο, επιχείρησαν να τον εμπλέξουν στην υπόθεση της Μαφίας των φυλακών. Ο ίδιος επανέλαβε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος είναι αθώοι για όσα τους καταλογίζονται. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο γνωστός ποινικολόγος διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του ή διάπραξη κάποιας ποινικά κολάσιμης ενέργειας. Μαζί με τον κ. Παναγόπουλο, ο κ. Λυκουρέζος κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

«Κάποιοι ήθελαν και είχαν στόχο να με μπλέξουν», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως σε αυτή τη φάση της δικαστικής διαδικασίας δεν θέλει να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες. «Θα αποδειχθεί σύντομα ότι δεν υπήρξε απολύτως καμία εμπλοκή δική μου ή του κ. Παναγόπουλου», πρόσθεσε.

Για τον τρόπο σύλληψης

Για τον τρόπο της σύλληψής του, ο κ. Λυκουρέζος σχολίασε ότι θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. «Κατ' αρχήν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το ένταλμα σύλληψης. Δεν είμαι κάποιος άγνωστος στην Αθήνα, είμαι με μία "άλφα προϊστορία", καλή κακή όπως θέλετε πείτε την».


«Πέρασα ένα δύσκολο τετραήμερο, είμαι εδώ στο γραφείο μου, στη μαχόμενη δικηγορία, πιο δυνατός και πιο κεφάτος», πρόσθεσε. 

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε πως θα επιμείνει στην αγωγή εναντίον της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, καθώς, όπως είπε, η ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 19 Απριλίου, παραβιάζει «βάναυσα» το άρθρο 7 του νόμου 4596 του 19.

Μάλιστα για τη διευκρίνιση που επιχείρησε η κα Παπακώστα, ο κ. Λυκουρέζος είπε ότι πρόκειται για επιβεβαίωση και όχι για διάψευση όσων της καταλογίζει. «Θα κάνω ό,τι είναι αναγκαίο για την υπεράσπισή μου και την απόδειξη της αθωότητάς μου», κατέληξε ο γνωστός ποινικολόγος.

Τι δήλωσε η υφυπουργός

«Με πραγματική έκπληξη άκουσα τον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο να κάνει λόγο για βαρύτατο ολίσθημά μου και για ατυχή προσπάθεια ανασκευής δήλωσής μου» αναφέρει σε νέα δήλωσή της η κ. Παπακώστα.


«Η αρχική μου δήλωση αφορούσε απάντηση σε ερώτημα που δέχθηκα από δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης σχετικά με την αποκαλούμενη από τον Τύπο "μαφία των φυλακών" και ήθελα να εξάρω το έργο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας» συνέχισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Σε καμία από τις δηλώσεις μου δεν αναφέρθηκα στον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος, όπως κάθε πολίτης που είναι ύποπτος ή κατηγορείται, έχει εκ του Νόμου το τεκμήριο της αθωότητας. Υπό αυτή την έννοια δεν προέβην σε ανασκευή δήλωσής μου επειδή ουδέποτε υπήρξε δήλωσή μου επί προσωπικού για πολίτη ο οποίος έχει εκκρεμή υπόθεση στη Δικαιοσύνη».

Το σκεπτικό της αγωγής

«Η κ. Παπακώστα, ως εκπρόσωπος δημόσιας αρχής προέβη ανεπιτρέπτως και παρανόμως, σε άμεση προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας μου (και άρα σε προσβολή της προσωπικότητας μου). Ειδικότερα εκφράστηκε ως μη έδει η βεβαιότητα της περί της ενοχής μου και μάλιστα, αμέσως μετά την σύλληψη μου και προ πάσης γνώσης της περί σε βάρος μου κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον προτού απολογηθώ», είχε αναφέρει νωρίτερα ο κ. Λυκουρέζος.


«Προέβη άνευ λόγου και αιτίας, στις ως άνω ανοίκειες δηλώσεις της, εμφανιζόμενη μάλιστα να επιχαίρει για την υποτιθέμενη επιτυχία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μολονότι η σύλληψη μου, έλαβε χώρα σε εκτέλεση εντάλματος του ειδικού εφέτη ανακριτή και όχι κατόπιν έρευνας της ως άνω υπηρεσίας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

«Εθίγη βαρύτατα η προσωπικότητα μου, η επαγγελματική μου αξιοπιστία αλλά και η τιμή και η υπόληψη μου δια της διατύπωσης της ως άνω απόλυτης θέσης περί βέβαιης ενοχής μου, εκφραζόμενη δια επίσημων χειλέων δημόσιας αρχής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονα αρνητικό και νοσηρό, και τοξικό κλίμα σε βάρος μου, το οποίο υποσκάπτει ευθέως τα εχέγγυα για την ορθή ποινική μεταχείριση μου».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ