ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Έρχεται καύσωνας στην Ελλάδα; - Η πρόγνωση Κολυδά

ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Με βάση τα διαθέσιμα προγνωστικά μοντέλα που δείχνουν μια ήπια θερμότερη τάση στα κεντρικά και δυτικά Βαλκάνια τις επόμενες δύο εβδομάδες, ο μετεωρολόγος Θεόδωρος Κολυδάς, μέσω ανάρτησής του, εξηγεί εάν θα επηρεάσει τη χώρα μας το θερμό «κύμα».

Όπως αναφέρει, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει «σαφές σήμα γενικευμένου και παρατεταμένου καύσωνα στην Ελλάδα».

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να κινηθούν κυρίως κοντά ή λίγο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ κατά διαστήματα δεν αποκλείονται υψηλότερες τιμές στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Ωστόσο, η πιο έντονη θερμή αέρια μάζα φαίνεται να παραμένει δυτικότερα, επηρεάζοντας περισσότερο περιοχές της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης, εξηγεί ο μετεωρολόγος. 

«Από πλευράς υετού, η Ελλάδα δεν περνά σε πλήρως ξηρό μοτίβο. Παραμένει η πιθανότητα τοπικών φαινομένων αστάθειας, κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας και περισσότερο σε ηπειρωτικές, ορεινές και βόρειες περιοχές. Τα φαινόμενα θα έχουν συνήθως περιορισμένη διάρκεια και τοπικό χαρακτήρα», συμπληρώνει.

«Συνολικά, η εικόνα παραπέμπει σε σχετικά ζεστό καιρό, αλλά όχι σε ακραία θερμή περίοδο, με κατά διαστήματα απογευματινές μπόρες ή καταιγίδες», καταλήγει ο μετεωρολόγος.

Η ανάρτηση του Θεόδωρου Κολυδά:

Ελλάδα
0

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΓΙΑ ΝΕΣΤΟΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΕΣΤΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΚΑΖΑΚΙΑ

Ελλάδα / Θάνατος Βάγιας Νέστορα: Διώξεις για ανθρωποκτονία και τρομοκρατική οργάνωση στους τρεις συλληφθέντες

Μετά την άσκηση των διώξεων, οι τρεις οδηγήθηκαν στον αρμόδιο ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM