Γιατί οι Θεσσαλονικείς βάζουν κίτρινες κορδέλες στους σκύλους τους;

Γιατί οι Θεσσαλονικείς βάζουν κίτρινες κορδέλες στους σκύλους τους; Facebook Twitter
7

Δεν θέλετε να χαϊδεύουν το σκύλο σας, όταν τον βγάζετε βόλτα επειδή δεν έχει κοινωνικοποιηθεί αρκετά, δείχνει σημάδια στρες και άγχους, όταν έρχεται σε επαφή με άλλους σκύλους ή είναι άρρωστος; Φορέστε του απλώς μια κίτρινη κορδέλα και πληροφορήστε έτσι τον κόσμο ότι το ζωάκι σας δεν θέλει χάδια!


Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων σκύλων, η Φιλοζωική οργάνωση Θεσσαλονίκης "Νοιάζομαι" ξεκινάει την καμπάνια της "κίτρινης κορδέλας", μιας ιδέας που ξεκίνησε από τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Yellow Dog, με στόχο να βοηθήσει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και της εκπαίδευσης των σκύλων που χρειάζονται μία επιπλέον απόσταση.


"Θέλουμε να βγει κάτι θετικό γιατί πολλοί που έχουν ζώα είναι ανεύθυνοι και ανεκπαίδευτοι. Δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα, ότι δεν μπορούν να βγάλουν το σκύλο βόλτα, μέσα στην πόλη, χωρίς λουρί, ότι τα αρσενικά ζώα μαλώνουν μεταξύ τους και ότι, όταν τα θηλυκά είναι σε οίστρο, προσελκύουν αρσενικά" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της οργάνωσης Εύη Καλαϊτζίδου, η οποία προσκαλεί τους ιδιοκτήτες ζώων που δεν θέλουν να χαϊδεύονται, να τους βάλουν μια κίτρινη κορδέλα ως προειδοποίηση.


"Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας σκύλος μπορεί να έχει μια κίτρινη κορδέλα στο λουρί του και δεν είναι έτοιμος να δεχτεί χάδια, παιχνίδια ή οποιαδήποτε προσέγγιση από κανένα άγνωστο προς εκείνο. Μπορεί να είναι υπό ιατρική περίθαλψη, να βρίσκεται σε μετεγχειρητικό στάδιο, να μη γνωρίζει ακόμα καλά τον ιδιοκτήτη του, να βρίσκεται σε φάση εκπαίδευσης ή να έχει πρόσφατα περάσει ένα τραυματικό σοκ" εξηγεί η κ. Καλαϊτζίδου, τονίζοντας ότι ο κάθε ιδιοκτήτης ζώου έχει το δικαίωμα να μην θέλει να το χαϊδέψουν.


"Ο κόσμος πρέπει να εκπαιδευτεί, να ρωτάει, για παράδειγμα, αν μπορεί να χαϊδέψει ένα ζώο με λουρί. Από την άλλη πλευρά, οι ιδιοκτήτες ζώων, αν δεν μπορούν να δαπανήσουν χρήματα για εκπαίδευση, πρέπει να ξέρουν ότι έχουν ευθύνες και να εφαρμόσουν έστω αυτή την πρακτική της κίτρινης κορδέλας" καταλήγει.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Οι φιλόζωοι θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Μην τους πεις για φιμωτρο. Ακούς εκεί αν δεν είναι επιθετικό δεν χρειάζεται φιμωτρο! Δηλαδή πρέπει πρώτα να φάει ένα παιδάκι και μετά να καταλάβουμε ότι είναι επιθετικό!Ακόμα και δω είμαστε ένα μπάχαλο, να μην πω την άλλη λέξη περί οίκου ανοχής.Και κάτι τελευταίο. Οι ιδιοκτήτες σκύλων κανονικά πρέπει να παιρνάνε υποχρεωτικά κάθε 3 χρόνια εξέταση από ψυχίατρο.Εχω δει προσωπικά πολλούς 'περίεργους' να κουβαλάνε σκύλους, και ειδικά πιτ-μπουλ.
Γιατι οι φιλόζωοι και οι ιδιοκτητες σκύλων δεν κανουν ποτέ λόγο για φίμωτρο και σακούλα για τα κόπρανα των σκύλων; Ως πολιτης η ασφάλεια και η υγιεινη με ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο, από το αν ο σκύλος θέλει ή όχι χαιδεμα.
Επειδη η σακκουλα τουλάχιστον θα έπρεπε να ειναι αυτονόητη. Το φίμωτρο μόνο αν το σκυλί ειναι επιθετικό ή αν υπαρχει φόβος να φάει φόλα, για δική του προστασία του σκύλου δηλαδή, αλλιώς γιατί να το βάλεις;
Καλό είναι να μας ενημερώνετε για τον σκύλο σας, αλλά πέρα από κορδέλα πάρτε και καμιά σακούλα, γιατί νομίζω ότι σε κανένα δεν είναι ευχάριστο να πατάει τις ακαθαρσίες τους. Επίσης αν και δεν είμαι από αυτούς υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνει ή απλώς δεν θέλουν να τους ακουμπούν τα σκυλιά σας. Οπότε πέρα από την εκπαίδευση των σκυλιών θα πρέπει να γίνει και των αφεντικών τους.
Πολυ εξυπνο και χρησιμο . Με μια κορδελα κιτρινη γινεται αυτοματα αυτο που πρεπει για τους λογους πουυπαρχουν .Απο το να εχει βαλει αμπουλα στο ζωο καποιος μεχρι το οτι ειναι αγριο η οτι ειναι ΑΕΚ ..(δεν αντεξα)Μπραβο !