Συνεχίζεται το πήγαινε-έλα των προσφύγων

Συνεχίζεται το πήγαινε-έλα των προσφύγων Facebook Twitter
0

Περίπου 3.095 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, ενώ εντός της ημέρας 20 πούλμαν αναμένεται να παραλάβουν περίπου 1.000 ανθρώπους προκειμένου να τους μεταφέρουν σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στη Ριτσώνα Χαλκίδας.

Πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες έχουν καταλύσει σε σκηνές ενώ και σήμερα εθελοντικές οργανώσεις και ο Ερυθρός Σταυρός διένειμε ξηρά τροφή.

Όπως έγινε γνωστό από το λιμενικό σώμα, σήμερα δεν πρόκειται να καταπλεύσουν πλοία με μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του Αιγαίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Tην ίδια ώρα, επιστρέφουν τελικά στην Αθήνα οι 249 πρόσφυγες που χθες μεταφέρθηκαν στο ΣΕΑ Αερινού για την προσωρινή διαμονή τους, αλλά που δεν δέχθηκαν να διαμείνουν στον καταυλισμό.


Από χθες το απόγευμα αρνούνταν να κατέβουν από τα τέσσερα λεωφορεία που τους μετέφεραν και χρησιμοποίησαν μόνο τις χημικές τουαλέτες, ενώ περίπου 200 άτομα είχαν επιχειρήσει να επιστρέψουν στην Αθήνα με τα πόδια, ωστόσο το βράδυ επέστρεψαν μετά από προσπάθειες της Αστυνομίας που κατάφερε να τους μεταπείσει, αλλά διανυκτέρευσαν μέσα στα λεωφορεία.


Σήμερα από το πρωί επέμεναν να επιστρέψουν στην Αθήνα και έλεγαν ότι τους είχαν υποσχεθεί ότι θα πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Ειδομένη. Έπειτα από διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση και τον στρατό, δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στην Αθήνα.


Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας διευκρίνισε ότι «μας δόθηκε εντολή πριν λίγο να επιστρέψουν στην Αθήνα. Για λίγες ημέρες εδώ θα μείνει ο καταυλισμός άδειος, να στεγνώσει ο τόπος, διότι συνεχίζει να βρέχει καταρρακτωδώς. Δεν ξέρω αν θα φέρουν άλλους στη συνέχεια».


Ένα βρέφος μόλις 20 ημερών χρειάστηκε να μεταφερθεί χθες τη νύχτα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου με γαστρεντερίτιδα, ενώ η μητέρα του υποσιτίζεται.


Επίσης και άλλα βρέφη με πυρετό μεταφέρθηκαν την νύχτα σε νοσοκομείο του Βόλου, αλλά όλοι πλέον επέστρεψαν και είναι στα λεωφορεία, ταξιδεύοντας προς την Αθήνα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ