Mόνο για 300 άνοιξαν τα σύνορα - Βουλιάζει από κόσμο η Ειδομένη

Mόνο για 300 άνοιξαν τα σύνορα - Βουλιάζει από κόσμο η Ειδομένη Facebook Twitter
sooc
0

Σε μόλις 300 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία έχουν επιτρέψει τη διέλευση από την ουδέτερη ζώνη Ελλαδας- ΠΓΔΜ, οι αρχές της γειτονικής χώρας.


Αν και η ροή ξεκίνησε γύρω στις 4 το απόγευμα, σταμάτησε πριν από λίγη ώρα και αφού πέρασαν μόνο 300 άτομα, τη στιγμή που ο καταυλισμός στην Ειδομένη "βουλιάζει" από 6.500 ανθρώπους.


Υπενθυμίζεται ότι η ουδέτερη ζώνη ήταν κλειστή από προχθές το βράδυ και άνοιξε σήμερα για λίγες ώρες.

Την ίδια ώρα, οι ροές προσφύγων στα νησιά συνεχίζονται ενώ στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει στις 22:25 το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάνδη" με 1.193 άτομα από Μυτιλήνη και Χίο.Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε 700 άτομα από Χίο και 493 από Μυτιλήνη.

 

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να φιλοξενηθούν στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM