Ποινική δίωξη στον Σταύρο Ψυχάρη από τον οικονομικό εισαγγελέα

Ποινική δίωξη στον Σταύρο Ψυχάρη από τον οικονομικό εισαγγελέα Facebook Twitter
1

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα σε βάρος του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη για την υπόθεση δανειοδοτήσεων, τα επονομαζόμενα «θαλασσοδάνεια».


Ως άμεσοι αυτουργοί της απιστίας διώκονται τα αρμόδια στελέχη της Alhpa Βank, που του χορήγησαν προσωπικά δάνεια ύψους 57 εκατ. ευρώ, χωρίς, κατά τη δικογραφία, να προκύπτουν επαρκείς εξασφαλίσεις.

Χθες έγινε γνωστό πως ο κος Ψυχάρης παραδέχτηκε ότι δεν διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία για τις 10 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης της οποίες αναζητεί ο Οικονομικός Εισαγγελέας στο πλαίσιο των ερευνών του για τα τραπεζικά δάνεια του ΔΟΛ.

Με επιστολή του στην επιτροπή Πόθεν Έσχες ο εκδότης φέρεται να παραδέχεται ότι δεν διαθέτει στοιχεία (αποδεικτικά ή αντίγραφα) για τις περιουσιακές δηλώσεις που διατείνεται ότι έχει καταθέσει. Σημειώνεται ότι εν λόγω δηλώσεις δεν έχουν παραληφθεί ούτε από την επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής αλλά ούτε και στην επιτροπή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ