Τα αιτήματα για βοήθεια προς το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) αφορούσαν κυρίως -σε ποσοστό 41%- ζητήματα εξάρτησης από το Ίντερνετ.

 

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Γραμμή Βοηθείας του ΕΚΑΔ, που σημειώνει πως το 2015 δέχτηκε συνολικά 1.497 αιτήματα, εκ των οποίων το 79% προήλθε από τηλεφωνική κλήση του αριθμού 210-6007686, ενώ το 20% επικοινώνησε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@help-line.gr.

 

Το 75% των αιτημάτων προήλθε από ενήλικες, ενώ οι επαγγελματίες και οι ανήλικοι που απευθύνθηκαν στη Γραμμή, ακολούθησαν με παρόμοιο ποσοστό (13%). Εκτός από τα θέματα εξάρτησης, βοήθεια ζητήθηκε για τον διαδικτυακό εκφοβισμό (17%), την παραβίαση της ιδιωτικότητας όπως κλοπή κωδικών, παραβίαση λογαριασμού κ.α. (13%), τη σεξουαλικότητα στο διαδίκτυο (11%) κ.α.

 

Η Γραμμή Βοηθείας απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (εκφοβισμός, υπερβολική ενασχόληση, επιβλαβές περιεχόμενο, επικίνδυνες επαφές, κ.α.). Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει είτε καλώντας στον αριθμό 210-6007686 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 - 17:00, είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@help-line.gr, είτε επιλέγοντας chat συνομιλία μέσω της ιστοσελίδας www.help-line.gr.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr