Πάρα πολλοί οι χρήστες στην Ελλάδα που ζητούν βοήθεια γιατί έχουν εθιστεί στο ίντερνετ

Πάρα πολλοί οι χρήστες στην Ελλάδα που ζητούν βοήθεια γιατί έχουν εθιστεί στο ίντερνετ Facebook Twitter
0

Τα αιτήματα για βοήθεια προς το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) αφορούσαν κυρίως -σε ποσοστό 41%- ζητήματα εξάρτησης από το Ίντερνετ.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Γραμμή Βοηθείας του ΕΚΑΔ, που σημειώνει πως το 2015 δέχτηκε συνολικά 1.497 αιτήματα, εκ των οποίων το 79% προήλθε από τηλεφωνική κλήση του αριθμού 210-6007686, ενώ το 20% επικοινώνησε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected].

Το 75% των αιτημάτων προήλθε από ενήλικες, ενώ οι επαγγελματίες και οι ανήλικοι που απευθύνθηκαν στη Γραμμή, ακολούθησαν με παρόμοιο ποσοστό (13%). Εκτός από τα θέματα εξάρτησης, βοήθεια ζητήθηκε για τον διαδικτυακό εκφοβισμό (17%), την παραβίαση της ιδιωτικότητας όπως κλοπή κωδικών, παραβίαση λογαριασμού κ.α. (13%), τη σεξουαλικότητα στο διαδίκτυο (11%) κ.α.

Η Γραμμή Βοηθείας απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (εκφοβισμός, υπερβολική ενασχόληση, επιβλαβές περιεχόμενο, επικίνδυνες επαφές, κ.α.). Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει είτε καλώντας στον αριθμό 210-6007686 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 - 17:00, είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected], είτε επιλέγοντας chat συνομιλία μέσω της ιστοσελίδας www.help-line.gr.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM