Τελεσίγραφο Ε.Ε στην Ελλάδα για Σένγκεν: Έχετε τρεις μήνες να ελέγξετε τα σύνορα σας

Τελεσίγραφο Ε.Ε στην Ελλάδα για Σένγκεν: Έχετε τρεις μήνες να ελέγξετε τα σύνορα σας Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

Τρίμηνη διορία για αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων και καλύτερη διαχείριση των προσφυγικών ροών, ώστε να αποτραπεί η έξοδος της Ελλάδας από την ζώνη Σένγκεν, έδωσε σήμερα και επισήμως η Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας.

Το Συμβούλιο της ΕΕ υιοθέτησε τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διαπίστωνε αδυναμίες στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείται το Reuters, η Ελλάδα καλείται τώρα να εφαρμόσει μία δέσμη 50 μέτρων για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, αλλιώς η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το φάσμα της διετούς εξαίρεσης της χώρας μας από τη ζώνη Σένγκεν.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες δήλωσαν ότι η εν λόγω κίνηση «δεν έχει στόχο την απομόνωση ή τον στιγματισμό της Ελλάδας», αλλά περισσότερο το να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν οι έλεγχοι στα σύνορα άλλων χωρών, όπως η Γερμανία και η Αυστρία.

Μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας είχε δηλώσει ότι δεν προβλέπεται νομικά έξοδος της χώρας από την Σένγκεν, όμως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες και η κυβέρνηση προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο διαχείρισης μίας κατάστασης με δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που δεν θα μπορούν να φύγουν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αυτοί οι άχρηστοι άνθρωποι οδηγούν το ταξίδι του καθενός μας στο μέλλον. Αν ξεχάσατε τι δήλωνε η κυβέρνηση μέχρι πρόσφατα για το ενδεχόμενο εξόδου από την Σέγκεν, γκουγκλάρετε 'Γεροβασίλη Σέγκεν". Τα ιμάτια διερρήγνυαν. Σε μια απαράδεκτη Ευρώπη το χειρότερο είναι να έχεις μια ανίκανη κυβέρνηση.