Άνθιμος για ομοφυλόφιλους: «Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις»

Άνθιμος για ομοφυλόφιλους: «Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις» Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
33

Θέση υπέρ των όσων είπε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών πήρε χθες από το βήμα μάλιστα της εκκλησίας ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Ο Άνθιμος ιερούργησε χθες Κυριακή στον Ιερό Ναό της Παναγίας Δεξιάς, και αναφερόμενος στο σύμφωνο είπε:"Πότε υπήρξε τέτοιο φαινόμενο 2015 χρόνια να παντρεύεται άνδρας τον άνδρα και γυναίκα την γυναίκα; Αλλά και να θέλουν το δικαίωμα να έχουν ξένα παιδιά, για να τα μεγαλώσουν, και να τους πουν τι; Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις... Κύριε Ελέησον!"

Επίσης σύμφωνα με το thestival.gr, αναφέρθηκε και στην επίθεση που εξαπέλυσαν προς τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με το θέμα, τις οποίες και ο κ. Άνθιμος χαρακτήρισε "σκληρές", παρόλα αυτά όμως αναρωτήθηκε και ο ίδιος: "Το νομοθέτημα όμως δεν είναι σκληρό;"

«Ο κ. Αμβρόσιος μην ξεχνάμε ότι είναι Μητροπολίτης στα Καλάβρυτα, στον τόπο όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 για να αποκτήσουμε εμείς την ελευθερία! Αν δεν υπήρχε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και οι ήρωες, δεν θα είχαμε εμείς σήμερα κράτος" υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ