18 τραυματίες αστυνομικούς ανακοίνωσαν τα Σκόπια στα επεισόδια στα σύνορα

18 τραυματίες αστυνομικούς ανακοίνωσαν τα Σκόπια στα επεισόδια στα σύνορα Facebook Twitter
0


Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ στο οποίο υπάγεται η αστυνομία της χώρας ανακοίνωσε ότι 18 αστυνομικοί τραυματίσθηκαν κατά τα σημερινά επεισόδια με μετανάστες στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στο ύψος της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής.

Δύο από τους τραυματίες φέρουν τραύματα στο κεφάλι, ενώ οι υπόλοιποι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Γευγελής.

 


 

Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, τα επεισόδια προκλήθηκαν από μετανάστες οι οποίοι έριξαν πέτρες κατά των αστυνομικών, σε μία προσπάθεια να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην Ειδομένη μετά τα σοβαρά επεισόδια στη "νεκρή ζώνη", τα οποία ακολούθησαν το περιστατικό με την ηλεκτροπληξία ενός Μαροκινού στην σιδηροδρομική γραμμή.

 

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ ενίσχυσε τις δυνάμεις της ενώ δεκάδες μετανάστες εξακολουθούν να παραμένουν στην σιδηροδρομική γραμμή αποκλείοντας κάθε κίνηση αμαξοστοιχιών.

18 τραυματίες αστυνομικούς ανακοίνωσαν τα Σκόπια στα επεισόδια στα σύνορα Facebook Twitter
φωτό: bordermonitoring.eu
18 τραυματίες αστυνομικούς ανακοίνωσαν τα Σκόπια στα επεισόδια στα σύνορα Facebook Twitter

Εν τω μεταξύ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Πολυκαστρου, όπου διακομίστηκε αρχικά ο νεαρός Μαροκινός, κ. Περπερίδης, ο τραυματίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Κιλκίς, με εγκαύματα εκτός κίνδυνου.


Πίσω από τα σύνορα, στην μεθόριο της ΠΓΔΜ ο στρατός συνεχίζει τις εργασίες για την ανέγερση του συρμάτινου τείχους, ενώ στην Ειδομένη καταφθάνουν διαρκώς λεωφορεία με πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες που καλούνται να περάσουν μια ακόμα δύσκολη νύχτα σε σκηνές, υπνόσακους ή κάτω από τα δέντρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ