Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα με τα παράνομα κυκλώματα που διακινούν όπλα και ναρκωτικά και να αρχίσουν αυξημένοι έλεγχοι, από τις 10 Νοεμβρίου θα ενισχυθεί η αστυνόμευση στην περιοχή της Δυτικής Αττικής με 150 άνδρες από την ομάδα ΔΕΛΤΑ.

 

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, τονίζοντας ότι στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι να αποδεσμευτούν αυτοκίνητα και δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αυξημένης εγκληματικότητας και παραβατικότητας, ιδιαίτερα στη Δυτική Αττική.

 

Ο κ. Τόσκας πρόσθεσε επίσης πως θα γίνει προσπάθεια συντονισμού και με άλλα υπουργεία, για να ενισχυθεί η αστυνόμευση σε αυτές τις περιοχές, με την επιστροφή αποσπασμένων αστυνομικών, από τους συνολικά 2700, που σήμερα βρίσκονται σε πολιτικά και μη πρόσωπα. Παραδέχτηκε πάντως, ότι η επιστροφή αποσπασμένων αστυνομικών, δεν γίνεται χωρίς αντιδράσεις, ενώ τόνισε: «Κάνω έκκληση να μειώσουν τις αντιδράσεις τους για να μπορέσουμε, ειδικά σε αυτές τις περιοχές, να αυξήσουμε την αστυνόμευση και τους ελέγχους».

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία τόσο με τους νομοταγείς πολίτες όσο και με την τοπική Αυτοδιοίκηση για τις παρεμβάσεις και δράσεις που θα γίνουν.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr