Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Χαϊδαρίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Χαϊδαρίου Facebook Twitter
0

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κήρυξε τελικά χθες τους δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Χαϊδαρίου, η Περιφέρεια Αττικής, μετά από σχετική εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ενέργειες της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννας Τσούπρα. Χθες κηρύχθηκε και η Ύδρα σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης η οποία είναι αντιμέτωπη με καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες από το πέρασμά του το σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Η απόφαση αυτή είναι αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπισθεί η δυσμενής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τους συγκεκριμένους δήμους, την Πέμπτη. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για τρεις μήνες και ο συντονισμός ανατίθεται στους δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Χαϊδαρίου.


Η Περιφέρεια Αττικής, την Παρασκευή, πρότεινε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να κηρύξει τους τρεις δήμους σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, βάσει του ν. 3013/20012, του ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) και του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας «Ξενοκράτης».

Τελικά, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξουσιοδότησε, την Περιφερειακή Αρχή, για την εφαρμογή της προβλεπόμενης νομοθεσίας. Καθώς είχαν ήδη παρέλθει δύο 24ωρα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η Περιφέρεια Αττικής έσπευσε να λάβει τη σχετική απόφαση προκειμένου να δρομολογηθούν αμέσως όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες από το νόμο, ενέργειες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM