Ταβέρνα στο Χαϊδάρι δέχεται πληρωμές με bitcoins

Ταβέρνα στο Χαϊδάρι δέχεται πληρωμές με bitcoins Facebook Twitter
0

Ένας δραστήριος ιδιοκτήτης ταβέρνας και απόφοιτος πληροφορικής, ο Νίκος Χούτας, έκανε το 2012 ένα βήμα που σήμερα τον κατατάσσει στους πρωτοπόρους της Νότιας Ευρώπης. Γράφτηκε στην πλατφόρμα bitpay με στόχο να δίνει στους πελάτες του τη δυνατότητα πληρωμής με bitcoin. 

 

Με αφορμή δημοσίευμα της Καθημερινής για την ταβέρνα «Αγγελος», μια συνοικιακή ταβέρνα στο Χαϊδάρι με μπιφτεκάκια, πανσέτες, γαρδουμπάκια και μαγειρευτά, επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη για να λύσει κάποιες από τις απορίες μας. 

 

Ταβέρνα στο Χαϊδάρι δέχεται πληρωμές με bitcoins Facebook Twitter

 

«Όλα ξεκίνησαν το 2012, όταν άκουσα για το bitcoin από έναν φίλο μου στην Αμερική. Εκείνη την εποχή, η πλατφόρμα ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο στην Ελλάδα. Δεν καταγράφαμε συναλλαγές. Ωστόσο από το 2013 ξεκινήσαμε να έχουμε συναλλαγές από τουρίστες που έρχονταν στην ταβέρνα επειδή μάθαιναν ότι μπορούσαν να πληρώσουν με bitcoin (ισχύει έκπτωση 20% σε όσους επιλέξουν το ψηφιακό νόμισμα)».

 

Ταβέρνα στο Χαϊδάρι δέχεται πληρωμές με bitcoins Facebook Twitter

 

«Τώρα πλέον έχουμε συναλλαγές με πολλές χώρες, από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία το Λουξεμβούργο και άλλες ευρωπαϊκές, μέχρι και από την Αμερική και τον Καναδά. Στα σχέδιά μας μεταξύ άλλων είναι να εγκαταστήσουμε ένα bitcoin ATM.» εξηγεί στο LIFO.gr ο κ. Χούτας και συνεχίζει «Οι συναλλαγές μας σε bitcoins είναι περίπου 500€ αυτά τα 2 χρόνια, αλλά τώρα τελευταία η τάση είναι αυξητική»

Πώς όμως λειτουργεί στην πράξη; Ο Νίκος Χούτας παει στο τραπέζι του πελάτη που έχει ζητήσει λογαριασμό, με το ειδικό τάμπλετ στο οποίο θα κάνει εισαγωγή το ποσό σε ευρώ. Αυτομάτως η εφαρμογή θα το μετατρέψει σε bitcoin και στη συνέχεια ο πελάτης σκανάρει το qr code από τη δική του συσκευή για να ολοκληρωθεί η πληρωμή.

 

Η Fan page της Ταβέρνας Άγγελος

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM