Σεισμός

H Aρχιεπισκοπή απαντά στον Ν. Φίλη για το λείψανο της Αγ. Βαρβάρας: Είστε Μεσαίωνας!

H Aρχιεπισκοπή απαντά στον Ν. Φίλη για το λείψανο της Αγ. Βαρβάρας: Είστε Μεσαίωνας! Facebook Twitter
9

Σφοδρή επίθεση κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη εξαπέλυσε η Αρχιεπισκοπή με αφορμή τα σχόλια του βουλευτή για τις τιμές αρχηγού κράτους που αποδόθηκαν στο λείψανο της Αγ. Βαρβάρας που έφτασε χθες στο Ελ. Βενιζέλος από τη Βενετία.

 

Ο κ. Φίλης μίλησε το πρωί στο Mega περί «εμπορίας λειψάνων» ενώ η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, κάνει λόγο από την πλευρά της, για επιχείρηση περιορισμού της ελευθερίας της θρησκείας.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, ο διευθυντής Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδιάρης τόνισε:

«Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας. 

Καλόν είναι ο κ. Φίλης να ερωτήσει ο ίδιος τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εάν επιθυμούν ή όχι τη μεταφορά του ιερού λειψάνου αλλά και να διδαχθεί από τη στάση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σέβεται απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και αποφεύγει να πέφτει στην παγίδα παρωχημένων ''προοδευτικών'' λαϊκισμών"».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ και την αντίθετη άποψη: 

Ευτυχώς κάποιος μίλησε για τους αρχηγούς κρατών που μας επισκέφτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ

 

 

9

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Είναι λογικό να σας έχουν επισκεφτεί μόνο το Άγιο φως και η Αγ. Βαρβάρα. Και πίστεψέ με κ. Φίλη και μέχρι το επόμενο Πάσχα δεν το βλέπω να έρχεται άλλος αρχηγός κράτους.
Aκριβώς. Να διδαχθεί να΄ούμε απ΄τον Αλέξη.Διότι "πρωτη φορά αριστερα" σημαίνει 10 λεπτά ευλαβικής μοναξιάς με εικόνες. Σημαίνει υποδοχή τού "αγίου φωτός" με τιμές αρχηγού κράτους. Σημαίνει αγκαλιές και φιλιά σταυρωτά με τούς ευσεβείς γέροντες και φωτεινούς πρωτοπόρους τού ορθόδοξου και εκλεκτού εκ θεού έθνους μας. Σημαίνει όλα αυτά κι αλλα πολλά θεικά.Τώρα, αν άλλα έλεγε η "πρωτη φορά αριστερα" πριν 5 χρόνια κι άλλα λέει τώρα, ε, κι αυτό θέλημα τού Πανίψυστου είναι.
"Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας."1ον. Δεν υπήρχε 'αριστερά' τον μεσαίωνα.2ον. Δεν υπήρχε περιορισμός της θρησκείας τον μεσαίωνα, ίσα ίσα που η Εκκλησία έκανε ότι ήθελε, έκαιγε όποιον ήθελε, βασάνιζε όποιον ήθελε, κατέδιδε όποιον ήθελε και καθόριζε ακόμα και το ποιός θα είναι βασιλιάς και ποιός όχι.3ον. Είναι επιτέλους καιρός να σταματήσει η Εκκλησία να κοροϊδεύει τον κόσμο που πληρώνει με τα λεφτά που δεν έχει το παγκάρι για να "ευλογηθεί" από την παντόφλα του κάθε "Αγίου". Φτάνει πια ο σκοταδισμός, ήμαρτον που λένε και οι Χρηστιανοί.
κοιτα, χωρις να μπαινω στην ουσια αυτων που δηλωσε ο Φιλης, κατι που δεν γνωριζουμε ευρεως ειναι οτι ο αντικληρικαλισμος που αναφερετε η ανακοινωση ειναι οντως 220 ετων περιπου (απο Γαλλικη επανασταση) στην δεν Γαλλια γιναν ιδιες συζητήσεις ήδη το ... 1900 με .. νίκη των αντικληρικαλιστων -κοσμικων, οπως φυσικα και στην Ρωσια το 1917.Γενικοτερα θα ελεγα αν το δεις μακροσκοπικα αθεια ή θρησκεια στον χριστιανικο κοσμο δεν εχει πλεον διαφορά.Εχουμε περασει ενα σημειο επιρροης της θρησκειας στην κοινωνια που οντως ηταν κακη (μεσαιωνας, Ιρλανδια με αμβλωσεις πχ) και πλεον καθε περαιτερω περιορισμός της μοιαζει περισσότερο με περιορισμό ελευθεριας, χωρίς να επιστρεφει, οπως εχουν δειχθει 200 χρονια τωρα, καποια απτα οφελη.Ωστοσο ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια να συζηταμε αυτο για να μην συζητάμε χιλια δυο αλλα κρισιμα ....
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω σε ότι αναφέρεις σχετικά με την μείωση της επιρροή της θρησκείας. Σίγουρα δεν είναι στα επίπεδα των προηγούμενων αιώνων, αλλά κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι. Ενδεχομένως επειδή το βλέπεις από τη δική σου σκοπιά και τη σκοπιά του άμεσου κύκλου σου. Το 74% στην Ελλάδα πιστεύουν σε θαύματα...Επίσης, από περιέργεια, θα ήθελα να μάθω πώς αντιλαμβάνεσαι τον περιορισμό ελευθερίας των θεϊστών, γιατί προσωπικά δεν βλέπω κάτι τέτοιο.
E, ναι, όπως και να το κάνεις όταν λες να μη δίνονται τιμές αρχηγού κράτους σε λείψανα μια "επιχείρηση περιορισμού της ελευθερίας της θρησκείας" την κάνεις, φυσικά...Τι, όχι;;;