Στους έξι οι τραυματίες από τη φωτιά στα διυλιστήρια

Στους έξι οι τραυματίες από τη φωτιά στα διυλιστήρια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
1

Έξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί, στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Όλοι οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, όπου και νοσηλεύονται.


Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τρεις νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο και έχουν διασωληνωθεί. Ο πρώτος 31 ετών, φέρει 70% εγκαύματα και ο δεύτερος, 43 ετών, εισπνευστικό έγκαυμα. Ο τρίτος, 29 ετών, φέρει εγκαύματα στα χέρια και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Στους έξι οι τραυματίες από τη φωτιά στα διυλιστήρια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Οι άλλοι τρεις τραυματίες, ηλικίας κάτω από 35 ετών, διακομίστηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο «Αττικό», σε σοβαρή κατάσταση. Ένας φέρει εγκαύματα 70% και αναπνευστική ανεπάρκεια και μεταφέρεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο δεύτερος, με εγκαύματα β' βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια, μεταφέρεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ο τρίτος, επίσης διασωληνωμένος, με εγκαύματα μεσαίου βαθμού, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο, ενώ η Πυροσβεστική, παρ΄ ότι έσπευσε με αρκετά οχήματα στο χώρο, δεν επενέβη, αφού την κατάσβεση ανέλαβε το τμήμα πυρασφάλειας των διυλιστηρίων.

Στους έξι οι τραυματίες από τη φωτιά στα διυλιστήρια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ


Πηγές των ΕΛΠΕ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μεταξύ της εκδήλωσης φωτιάς και της έκρηξης, μεσολάβησε διάστημα περίπου δέκα λεπτών, γεγονός που απέτρεψε χειρότερες επιπτώσεις από το ατύχημα.

Θετικά λειτούργησε, επίσης, το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονταν σε διαδικασία συντήρησης και ο αριθμός των εργαζομένων ήταν περιορισμένος σε σχέση με τα συνήθη.

Εργαζόμενοι στα διυλιστήρια κατήγγειλαν ότι όταν ξέσπασε η πυρκαγιά δεν χτύπησε ο συναγερμός και δεν είχαν τρόπο διαφυγής. Καταγγέλλουν επίσης ότι όταν στην δεξαμενή σημειώθηκε έκρηξη και ακολούθησε η φωτιά, δεν χτύπησε ο συναγερμός για εκκένωση. Υποστηρίζουν ακόμη ότι εκκένωσαν μόνοι τους το χώρο και ότι η πρώτη ενημέρωση από την διοίκηση ήταν ότι πήραν φωτιά ξερά χόρτα και ότι δεν υπάρχει φόβος. Σύμφωνα πάντως με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Στους έξι οι τραυματίες από τη φωτιά στα διυλιστήρια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Η ανακοίνωση για τη φωτιά που εξέδωσαν τα ΕΛ.ΠΕ.:

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια