Την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη ζήτησε ο εισαγγελέας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

 

Σύμφωνα με την κρίση του εισαγγελικού λειτουργού, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής, πρέπει να απαλλαγεί από το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που είχε απαγγελθεί αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία εναντίον του. Όπως είπε στην πρότασή του ο εισαγγελέας, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα μπορούσε να κηρυχθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη, αλλά χρειαζόταν έγκληση από την παθούσα εντός τριμήνου.

 

Στην αγόρευσή του, όπως μετέδωσε το in.gr, ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά τού κατηγορούμενου, καθώς όπως είπε «ένας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα». Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων. Η απολογία Κασιδιάρη «Δεν υπήρξαν γροθιές. Μόνο ένα χαστούκι στο μάγουλο και δύο στον αέρα» υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, απολογούμενος στο δικαστήριο για την επίθεση εναντίον της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη στο πλατό της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Ο Κασιδιάρης εμφανίστηκε προκλητικός, αναφέροντας ότι «θα ζητούσα συγγνώμη, αν δεχόμουν μία συγγνώμη (σ.σ. από την Κανέλλη)»!

 

«Θα αναφερθώ μονο στα πραγματικά περιστατικά. Οχι, ένας άνδρας δεν σηκώνει ποτέ το χέρι του για να χτυπήσει μια γυναίκα. Είχα μια άσχημη στιγμή. Και δυστυχώς εμφανίζομαι ως άνδρας που χτυπάει γυναίκες πολλές φορές» είπε κατά την απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης και πρόσθεσε: «Σκέφτηκα ότι έπρεπε να φύγω από την εκπομπή».

 

Αναφερόμενος στη συμπεριφορά του απέναντι στη Ρένα Δούρου, ο Ηλ. Κασιδιάρης είπε:

«Είχα μια ακραία αντίδραση. Πήγα να βγάλω το μικρόφωνο και να φύγω και εκείνη τη στιγμή δέχθηκα το χτύπημα με κάποια έντυπα (σ.σ. από τη Λιάνα Κανέλλη). Δεν υπήρξαν γροθιές. Ήταν μόνο ένα χαστούκι στο μάγουλο και δύο στον αέρα» ισχυρίστηκε ο Κασιδιάρης. «Ήταν μια λανθασμένη ενέργεια. Αλλά για να κριθώ, πρέπει προηγουμένως να δείτε ποια ήταν η κίνηση που με έφερε σε αυτο το σημείο» συνέχισε.

 

Εισαγγελέας: Τι κάνατε μετά το περιστατικό; Κασιδιάρης: Έφυγα. Ούτε χτύπησα κανέναν, ούτε τίποτε.

Εισαγγελέας: Προσπαθήσατε να έρθετε σε επαφή με την κ. Κανέλλη;

Κασιδιάρης: Οχι, βρήκα τοίχο απέναντί μου.

Εισαγγελέας: Γιατι δεν ζητήσατε μια συγγνώμη;

Κασιδιάρης: Θα ζητούσα, αν δεχόμουν μία συγγνώμη!