Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες και του γνωστού ερπετολόγου Ολιβιέ Μπερά να συλλάβει τον κροκόδειλο στο φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου. Ο Μπερά κατάφερε να πιάσει τον κορμό του ερπετού στην τελευταία του προσπάθεια και επιχείρησε να το πιάσει με θηλιά, όμως ο Σήφης  κατάφερε να διαφύγει. Σύμφωνα με το Έθνος, ο διάσημος ερπετολόγος απεφάνθη ότι πρόκειται για κροκόδειλο του Νείλου. Ο Μπερα αναχώρησε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει.

 

Υπήρξε όμως και κάτοικος της περιοχής ο οποίος προσπάθησε να σαμποτάρει τις προσπάθειες σύλληψης του Σήφη, όπως φαίνεται και από την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η δασολόγος, Χαρά Καργιολάκη, πρόεδρος της επιτροπής που συγκρότησε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης.

 

 Η ανακοίνωση αναφέρει:

 «Στις 27 Αυγούστου γύρω στις 21.00, ενώ η επιχείρηση σύλληψης προχωρούσε κανονικά, κάτοικος της περιοχής με αυτοκίνητο, μη συμμορφούμενος στις συστάσεις αστυνομικών, προσέγγισε τη λίμνη απέναντι από την περιοχή που εμφανίστηκε ο κροκόδειλος, με αναμμένους ισχυρούς προβολείς και έθεσε σε λειτουργία τηλεβόα με συναγερμό και μηχάνημα παραγωγής μιμητικών ήχων πουλιών. Στη συνέχεια προσπάθησε να δημιουργήσει περαιτέρω όχληση με σφυρίγματα και φωνές. Η σοβαρότατη αυτή διατάραξη της ησυχίας ανάγκασε την επιχείρηση σύλληψης του ζώου να διακοπεί».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr