Με εντάσεις και ανακοινώσεις για κινητοποιήσεις έληξε η χθεσινή έκτακτη συνάντηση στην αίθουσα του δημαρχείου της Μυκόνου.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο protothema.gr oι ιδιοκτητών νυχτερινών μαγαζιών αντιδρούν στην απόφαση που προορίζει λουκέτο σε εννέα νυχτερινά καταστήματα, τα οποία αναμένεται να σφραγιστούν από τους άντρες της Αστυνομίας Μυκόνου την Τρίτη. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως μετά τα εννιά πρώτα λουκέτα πρόκειται να ακολουθήσουν 80 ακόμη.

 

Οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης, μέσω του προέδρου τους, κ. Ιωάννη Θεοχάρη, αποφάσισαν να αντιδράσουν και σε ένδειξη συμπαράστασης να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις χαρακτηρίζοντας ως τεράστια αδικία αυτό που γίνεται σε επίπεδο νομοθεσίας,

 

Όπως επισήμανε ο πρόεδρός των καταστηματαρχών, η αντίδραση και η κατεπείγουσα συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο είναι πλέον μονόδρομος, μετά τη νέα τροπολογία σύμφωνα με την οποία δεν δίνεται το δικαίωμα στους επαγγελματίες να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο για μηνύσεις, που τους έχουν κατά καιρούς υποβληθεί και αφορούν στην πλειονότητά τους παραβιάσεις του ωραρίου λειτουργίας και κατά περιπτώσεις σε ηχορρύπανση. Το μέτρο χαρακτηρίστηκε άδικο και όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι δίνεται το δικαίωμα να μπαίνει «λουκέτο» στα μαγαζιά αυτά και να σφραγίζονται με συνέπειες δραματικές, όχι μόνο για τους επιχειρηματίες, αλλά και για τις οικογένειες των ατόμων που εργάζονται σε αυτές.

 

Στο πλευρό των καταστηματαρχών είναι η απερχόμενη δήμαρχος Ειρήνη Γρυπάρη αλλά και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Κώστας Κουκάς.

 

Προς το παρόν αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις κινήσεις που θα γίνουν τα επόμενα 24ωρα, μετά  από το τουριστικά πολυαναμενόμενο για το νησί τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr