Τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για τραγωδία με λαθρομετανάστες με ευθύνης της Ελλάδας

Τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για τραγωδία με λαθρομετανάστες με ευθύνης της Ελλάδας Facebook Twitter
4

Η είδηση που κυκλοφόρησε τον Τουρκικό Τύπο έκανε λόγο για νέα τραγωδία με λαθρομετανάστες κοντά στις ακτές του Τσεσμέ, ευθύνη της ελληνικής πλευράς. Το δημοσίευμα παρουσιάζει μαρτυρία παράνομου μετανάστη, που αναφέρει ότι το «Ελληνικό Λιμενικό Σώμα αφού συνέλαβε ορισμένους λαθρομετανάστες, τους έβαλε χειροπέδες και τους έριξε στη θάλασσα σε απόσταση 150 μ. από τη ξηρά».

Η απάντηση του Λιμενικού:

«Δημοσιεύματα αυτού του περιεχομένου αποβλέπουν να πλήξουν το κύρος του Λιμενικού Σώματος, να κάμψουν το ηθικό του προσωπικού του, να επιδεινώσουν τις άριστες σχέσεις με τις ομόλογες αρχές της γείτονος Τουρκίας και εντέλει, να υπονομεύσουν το ρόλο της Ελλάδος ως "Ακρίτα" της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του αρχηγείου.

«Στους συντάκτες παρόμοιων δημοσιευμάτων αντιτείνουμε την πρόσφατη έκθεση κλιμακίου αξιολογητών Schengen και δηλώσεις σειράς ευρωπαϊκών αξιωματούχων, οι οποίοι επανειλημμένα έχουν εξάρει την άψογη επίδοση του σώματος στο δύσκολο έργο της διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και ειδικά στο πλαίσιο της επιτήρησης των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ανατολικό Αιγαίο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ 13 παράνομοι μετανάστες περισυνελέγησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού στη νησίδα «ΝΙΜΟΣ» στο ανατολικό Αιγαίο και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης όπου φιλοξενούνται προσωρινά.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ