Καταδίκη της Ελλάδας για παράνομες επιδοτήσεις προς την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»

Καταδίκη της Ελλάδας για παράνομες επιδοτήσεις προς την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» Facebook Twitter
1

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για επιδοτήσεις προς την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» που κρίθηκαν παράνομες, αλλά δεν ανακτήθηκαν.

Από τον Φεβρουάριο του 2011, η Κομισιόν είχε κρίνει ότι η πώληση γης και περιουσιακών στοιχείων υπέρ της εταιρίας, σε τιμή κατώτερης της αξίας τους και μάλιστα με απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής των συνδεόμενων φόρων, είναι ενίσχυση ασυμβίβαστη με την κοινή αγορά.

Με την απόφαση αυτή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει από τη χώρα μας να ανακτήσει έως τις 23 Ιουνίου 2011.τις παράνομες επιδοτήσεις ύψους 15,3 εκατ. ευρώ, προς την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Η Ελλάδα δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της και μάλιστα άσκησε έφεση ακύρωσης της απόφασης στο Γενικό Δικαστήριο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε τότε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, λόγω παράβασης κράτους-μέλους και τώρα ήρθε η καταδίκη.

Με την απόφαση του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κρίνει την προσφυγή της Επιτροπής «βάσιμη» και αποφαίνεται ότι «η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις της», διότι παρέλειψε να λάβει, εντός των προθεσμιών, όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ανακτήσει από την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ την ενίσχυση η οποία κρίθηκε παράνομη και ασυμβίβαστη με την κοινή αγορά, με την απόφαση της Επιτροπής της 23ης Φεβρουαρίου 2011.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια