Ιδρύονται τα δύο πρώτα καταδυτικά πάρκα στην Ελλάδα

Ιδρύονται τα δύο πρώτα καταδυτικά πάρκα στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Μέχρι το καλοκαίρι του 2014 αναμένεται να λειτουργήσουν τα πρώτα καταδυτικά πάρκα στην Ελλάδα, καθώς δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ η κοινή απόφαση των υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Τα δύο πρώτα καταδυτικά πάρκα στη χώρα μας, που θα δημιουργηθούν στο δήμο Πύλου-Νέστορος θα είναι οι πρώτοι στην Ελλάδα ενάλιοι επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι. Αναμένεται να προσελκύσουν τουρίστες και να βοηθήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Την ίδρυση αυτών των πάρκων την είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός τον Αύγουστο του 2012. Βρίσκονται στην ιδιαίτερη πατρίδα του,  στη Μεθώνη, κοντά στο νησί Σαπιέντζα, όπου υπάρχουν γνωστά αρχαία ναυάγια με τους κίονες από το περιστύλιο του ναού του Ηρώδη και τις γλυπτές σαρκοφάγους της Τροίας και στον κόλπο του Ναυαρίνο. Εκεί, το 1978 βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο Irene Serenade, ένα από τα μεγαλύτερα επισκέψιμα ναυάγια του κόσμου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM