Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης- Κατηγορίες για «βιασμούς κατά συρροή»

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης- Κατηγορίες για «βιασμούς κατά συρροή» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου. 

Σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και πλέον είναι υπό κράτηση, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. 

Οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατά συρροή, βασισμένες στην καταγγελία του 25χρονου, ο οποίος κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 ετών, αλλά και σε μία ακόμη καταγγελία η οποία έγινε στην εισαγγελία χωρίς να έρθει στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση. 

Μία ακόμη κατάθεση, που δόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, φέρεται ότι επιβεβαιώνει πολλά από τα σημεία που περιλαμβάνονται στη μήνυση του 25χρονου, για βιασμό όταν ήταν 14 ετών, δηλαδή το 2010. Πρόκειται για κακουργηματική πράξη η οποία δεν έχει παραγραφεί.

Ο μάρτυρας που επικαλείται στη μήνυση ο 25χρονος ανέφερε- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομήλικούς του. Είπε ότι ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες κι έπειτα τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις.

Σε ό,τι αφορά τον βιασμό που καταγγέλλει ο 25χρονος, ο μάρτυρας φέρεται να είπε πως είναι σίγουρος ότι λέει την αλήθεια, κρίνοντας από τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Δημήτρης Λιγνάδης προσήλθε στη ΓΑΔΑ συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και αποχώρησε λίγη ώρα αργότερα, καθώς ενημερώθηκε ότι εκείνη τη στιγμή δεν εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. 

Ο σκηνοθέτης αρνείται όλες τις κατηγορίες, είπε ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας, στην πρώτη δήλωση μετά τη σύλληψη του σκηνοθέτη. «Η τοποθέτηση του ίδιου για όλες αυτές τις φήμες είναι ότι αρνείται όλες τις κατηγορίες. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο δικηγόρος του, σημειώνοντας ότι δεν έχει λάβει γνώση της δικογραφίας και του κατηγορητηρίου.

«Εξ όσων γνωρίζω είναι για βιασμό», απάντησε ο κ. Γεωργουλέας όταν ρωτήθηκε για τις κατηγορίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη. «Προφανώς όλα αυτά που ακούγονται τα αρνείται», ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Ο δικηγόρος υπογράμμισε ότι ο σκηνοθέτης έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών και «μόλις εξεδόθη το ένταλμα συλλήψεως ενημερωθήκαμε και προσήλθαμε αυτοβούλως. «Εξ' αρχής έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει θέμα να κρυφτεί, ούτε να διαφύγει», είπε για τον εντολέα του.

«Θα προσαχθεί ενώπιον της κ. ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία, θα μελετήσουμε τη δικογραφία και τα υπόλοιπα με την απολογία», είπε και εκτίμησε ότι λογικά ο κ. Λιγνάδης θα οδηγηθεί μεθαύριο ενώπιον της ανακρίτριας.

Όταν ρωτήθηκε πού βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες ο σκηνοθέτης, ο κ. Γεωργουλέας απάντησε: «Βρισκόταν στην Αθήνα. Επειδή έχω ακούσει πάρα πολλές φήμες, ήταν στην Αθήνα. Έχει γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές το πού βρίσκεται πολύ πριν κυκλοφορήσουν οι φήμες». Σε ερώτηση για την κατάσταση στην οποία είναι ο σκηνοθέτης μετά τη σύλληψή του, απάντησε: «Ο κ. Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής στις εξηγήσεις του, με οργανωμένη σκέψη», ενώ υπογράμμισε ότι αμέσως προσήλθε στις αρχές.

«Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο» 

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο, αναφέροντας ότι ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης. 

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM