Σήφης Βαλυράκης: Η δικογραφία και ο αυτόπτης μάρτυρας - «Η βάρκα έκανε κύκλους 20 λεπτά»

Σήφης Βαλυράκης: Η δικογραφία και ο αυτόπτης μάρτυρας - «Η βάρκα έκανε κύκλους 20 λεπτά» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νέα δεδομένα προκύπτουν στην υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη, ενώ η Λιμενική Αρχή της Ερέτριας σχηματίζει δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν από πραγματογνώμονα του Λιμενικού Σώματος, οι ακριβείς συνθήκες θανάτου.

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής έπειτα από δυστύχημα στη θάλασσα με το σκάφος του στην περιοχή της Ερέτριας.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του πρώην υπουργού έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο για τις έρευνες σχετικά με τον θάνατό του. Σύμφωνα με το Open, οι Αρχές αναμένεται να μελετήσουν γενετικό υλικό από όλα τα σημεία του σκάφους για να διαπιστωθεί αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από την προπέλα του σκάφους του, ενώ μαρτυρία αναφέρει ότι καπετάνιος αλιευτικού διαπληκτίστηκε λεκτικά με τον πρώην υπουργό.

Ωστόσο, ο αυτόπτης μάρτυρας, Αντώνης Παντελής, δήλωσε, στο Open, ότι βρισκόταν στην παραλία της Ερέτριας και είδε τη βάρκα του πρώην υπουργού να κάνει κύκλους στα ανοιχτά για περίπου 20 λεπτά, χωρίς να μπορεί να διακρίνει αν κάποιος βρισκόταν σε αυτήν και χωρίς να δει κάποιο άλλο σκάφος εκεί κοντά. Όταν, έμαθε τι είχε συμβεί, ενημέρωσε το λιμεναρχείο. Σχετικά με τις μαρτυρίες, ωστόσο, ότι καπετάνιος αλιευτικού διαπληκτίστηκε με τον πρώην υπουργό, ο μάρτυρας σχολίασε ότι οι επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής δεν εμπλέκονται σε καυγάδες με ερασιτέχνες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας πάντως, υποστήριξε νωρίτερα, ότι ο Σήφης Βαλυράκης είχε λογομαχία με επαγγελματία ψαρά της περιοχής. «Από τα στοιχεία που έχω συλλέξει ο Σήφης είχε έντονη λογομαχία με επαγγελματία ψαρά. Λογομάχησε μαζί του σε έντονο επίπεδο. Υπάρχει αυτόπτης που είδε όλη τη σκηνή από απόσταση 500 μέτρων. Ο επαγγελματίας ψαράς άρχισε να περιφέρεται γύρω από το σκάφος κυκλικά και να εκφράζει επιθετική συμπεριφορά».

Χτες, σε επιστολή της στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η σύζυγός του Σήφη Βαλυράκη, κυρία Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, αναφέρθηκε σε εμπλοκή αλιευτικού σκάφους, η οποία οδήγησε στον θάνατο του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM