ΑΕΙ: Ψηφιακό το αντίγραφο πτυχίου - SMS για την σχολή εισαγωγής στις Πανελλαδικές

ΑΕΙ: Ψηφιακό το αντίγραφο πτυχίου - SMS για την σχολή εισαγωγής στις Πανελλαδικές Facebook Twitter
pixabay
0

Τα αντίγραφα των πτυχίων από τα πανεπιστήμια να δίνονται σε ψηφιακή μορφή, και να υπάρχει ηλεκτρονική ενημέρωση των φοιτητών από τις γραμματείες εξετάζει η κυβέρνηση με τη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ με SMS θα ενημερώνεται ο υποψήφιος στις Πανελλαδικές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, το πανεπιστήμιο θα αλλάξει πολύ τα επόμενα χρόνια και θα μπορεί να δίνει ψηφιακά αντίγραφο του πτυχίου μέσα από μια ειδική πλατφόρμα.

Ο ίδιος υπογράμμισε μάλιστα ότι «προσπαθούμε κάποιες από τις διαδικασίες να τις κάνουμε ψηφιακές, πιο γρήγορες, πιο απλές, όπως για παράδειγμα να λαμβάνει ο επιτυχών στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ένα γραπτό μήνυμα σχετικά με την σχολή που μπήκε» στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Επίσης οι φοιτητές θα μπορούν ηλεκτρονικά να εξυπηρετούνται για μια σειρά θεμάτων από τις Γραμματείες των Σχολών τους.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δήλωσε, ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για την εκπόνηση ενός σχεδίου για την αυτοματοποίηση της αλληλεπίδρασης φοιτητών και γραμματείας, μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας που θα επιτρέπει την απευθείας εξυπηρέτησή τους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM