Κορωνοϊός: 27 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους στην Ελλάδα - Ένα ακόμη «ορφανό» στην Αττική

Κορωνοϊός: 27 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους στην Ελλάδα - Ένα ακόμη «ορφανό» στην Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
13

Ένα ακόμη κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική.

Το νέο κρούσμα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από την παραλλαγή του ιού στη χώρα μας σε 27.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι καθώς το νέο αυτό κρούσμα που εντοπίστηκε στην κοινότητα είναι «ορφανό»- το άτομο δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, ούτε προκύπτει επαφή του με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε χθες ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε πέρυσι στη χώρα, ενδέχεται να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου για τους ασθενείς.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι, πέραν του ότι εξαπλώνεται πιο γρήγορα, φαίνεται τώρα ότι υπάρχουν κάποιες αποδείξεις ότι η νέα παραλλαγή –η παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία– ενδέχεται να συνδέεται με υψηλότερη θνησιμότητα», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πάντως ότι με βάση όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις και τα δύο εμβόλια που χρησιμοποιούνται στη χώρα παραμένουν αποτελεσματικά τόσο για την παλιά όσο και για τη νέα παραλλαγή.

Ελλάδα
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ