Απεργία της ΓΣΕΕ

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις μεταλλάξεις

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις μεταλλάξεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Υγείας, για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 13:30, με αντικείμενο τον συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του κορωνοϊού, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρης Θάνος, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Τον προβληματισμό για τις μεταλλάξεις εξέφρασε η Μίνα Γκάγκα, συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

«Μας απασχολεί πάρα πολύ η μετάλλαξη που φαίνεται ότι δημιουργεί πρόβλημα σε πολλές χώρες. Δημιουργεί πρόβλημα στην Αγγλία, δημιουργεί πρόβλημα στη Πορτογαλία, αλλά νομίζω ότι πήραμε μέτρα πιο έγκαιρα και ευτυχώς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή», δήλωσε η κ. Γκάγκα και σημείωσε ότι στην Πορτογαλία φαίνεται πως το 20% των κρουσμάτων αφορά αυτή τη μετάλλαξη.

«Γενικά φαίνεται ότι η μετάλλαξη αυτή την στιγμή ανταποκρίνεται στην εμβόλια και άρα δεν έχουμε λόγο να το φοβόμαστε αυτό», επεσήμανε, αλλά συμπλήρωσε ότι από τη στιγμή που ο πληθυσμός δεν έχει εμβολιαστεί, πρέπει να συνεχιστεί η τήρηση των μέτρων.

Ελλάδα
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM