Σχολεία: Την Παρασκευή οι αποφάσεις για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια - «Αργούν» οι μετακινήσεις εκτός νομού

Σχολεία: Την Παρασκευή οι αποφάσεις για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια - «Αργούν» οι μετακινήσεις εκτός νομού Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi
0

Θέμα ωρών θεωρείται η απόφαση των ειδικών για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς την Παρασκευή η κυβέρνηση αναμένεται να θέσει στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων το ζήτημα της επιστροφής των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου στα θρανία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κουδούνι για τους μαθητές είναι πιθανό να «χτυπήσει» ξανά την 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα δοθούν αύριο μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα χαρακτήρισε «απόλυτη προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων».

Δύο ακόμα μικρά «ανοίγματα»

Στην ατζέντα των συζητήσεων φαίνεται πως μπαίνουν άλλα δύο «ανοίγματα» από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Το πρώτο αφορά στην επαναλειτουργία των πρακτορείων τυχερών παιχνιδιών και το δεύτερο στο κυνήγι εντός νομού, χωρίς διαπεριφερειακή μετακίνηση και με περιορισμό στα άτομα, αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, πριν από τις 8 Φεβρουαρίου δεν θα έχουμε απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τον χειμερινό τουρισμό και συγκεκριμένα τα χιονοδρομικά κέντρα. Υπάρχει ένα σενάριο ότι ίσως ανοίξουν στις 8 ή 15 Φεβρουαρίου, ωστόσο το θέμα αυτό θα συζητηθεί το επόμενο δεκαήμερο.

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, δεν θεωρείται πιθανή η επαναλειτουργία της πριν από το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Προβληματισμός για τα 480 κρούσματα ημερησίως

Ανησυχία προκαλεί στην Ελλάδα ο 7ημερος κυλιόμενος μέσος όρος που διαμορφώνεται στα 480 κρούσματα την ημέρα, η μέση ηλικία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που είναι τα 46 χρόνια και οι ομάδες σε έξαρση 45-54 και 65 έως 74 ετών. «Αυτά τα στοιχεία μας προβληματίζουν» είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση και επανέλαβε την παράκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

  

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ