Νέα ανακοίνωση από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: «Τα Σωματεία μας δέχονται bullying»

Νέα ανακοίνωση από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: «Τα Σωματεία μας δέχονται bullying» Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αντιδρώντας στο αίτημα Σωματείων που ζήτησαν χθες την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας.

«Τα Σωματεία μας ούτε εξαγοράζονται ούτε κομματικοποιούνται παρά τις πιέσεις και το bullying που δέχονται από παντού.», σημειώνει η ΕΙΟ. Σύμφωνα με την ομοσπονδία, από τα 30 σωματεία έξι δεν έχουν δραστηριότητα και τρία δεν έχουν υπογράψει το σχετικό Δελτίο Τύπου του «Φρέσκου Άνεμου».

Η ανακοίνωση της ΕΙΟ:

 

«Σχετικά με το Δελτίο Τύπου του «Φρέσκου Άνεμου» που αναφέρεται σε δήθεν στήριξη 30 Σωματείων για παραίτηση ΔΣ, για μία ακόμα φορά είναι ολοφάνερο ότι γίνεται προσπάθεια εξαπάτησης των Σωματείων μας.

Δυστυχώς, δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι τα Σωματεία μας ούτε εξαγοράζονται ούτε κομματικοποιούνται παρά τις πιέσεις και το bullying που δέχονται από παντού. Συγκεκριμένα από τα 30 Σωματεία τα 6 δεν έχουν δραστηριότητα και 3 Σωματεία με δραστηριότητα δεν έχουν υπογράψει το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Όπως, λοιπόν, μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί ο «Φρέσκος Άνεμος» από μόνος του δηλώνει την ανυπαρξία του, αφού έχει μόνο 21 σωματεία από τα 110 που ψηφίζουν.

Δυστυχώς, ωστόσο, ο «Φρέσκος Άνεμος» και οι συνεργάτες του έγιναν αιτία:
1. Να κοπεί για πρώτη φορά στα χρονικά η χρηματοδότηση της ΓΓΑ προς την Ομοσπονδία.
2. Να ανασταλεί χορηγία από μεγάλο δωρητή για τους αθλητές ΑμεΑ.
3. Να δημιουργήσει κλίμα που απωθεί τα παιδιά να έρθουν στην Ιστιοπλοΐα.
Κι όσο για την ανανέωση που επικαλούνται, αυτή είναι ήδη δεδομένη και όλοι το γνωρίζουν, αφού στο νέο ΔΣ η πλειοψηφία θα αποτελείται από αθλητές και γυναίκες»

Κακλαμανάκης: Για κορίτσι 11-12 ετών η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η Μπεκατώρου

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τη σημερινή κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου στον εισαγγελέα, με τον Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη να δηλώνει πως η νέα καταγγελία στον εισαγγελέα αφορά περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος παιδιού ηλικίας 11-12 ετών.

Ο κ. Κακλαμανάκης είπε ότι το θύμα της κακοποίησης είναι σήμερα 21 ετών και έχουν περάσει εννέα χρόνια από το περιστατικό, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς, όπως είπε, η γυναίκα μένει σε περιοχή που η κοινωνία είναι «κλειστή».

«Δεν γνωρίζω λεπτομέρεις πέρα από το ότι είναι από την ιστιοπλοΐα και αφορά παιδί 11 ετών αν δεν κάνω λάθος. Είναι από τοπική κοινωνία. Είναι εκτός κέντρου. Είναι 11 ως 14 ετών. Αυτό το θέμα το έχει η Σοφία Μπεκατώρου και από όσο έχω καταλάβει έγινε πριν εννιά χρόνια από τώρα. Το κορίτσι είναι τώρα 21 ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κακλαμανάκης.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε, κατά την τρίωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα, νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος συναθλήτρια της, για την οποία δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής του αδικήματος.

Η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται τώρα να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα.

«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Ελπίζω με αφορμή αυτήν να βγουν και άλλες γυναίκες που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση να μιλήσουν έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές, ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού», τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΙΟ για τη νέα καταγγελία

«Η μεγάλη οικογένεια της ελληνικής ιστιοπλοΐας παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις μετά τη νέα καταγγελία που έγινε γνωστή σήμερα στα ΜΜΕ για σεξουαλική κακοποίηση αθλήτριας. Η διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι είναι δίπλα στις αθλήτριες, τους αθλητές, τους προπονητές τους και τα σωματεία της και τους καλεί να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν αν έχουν πέσει θύματα εγκληματικών αποτρόπαιων πράξεων. Το κρίσιμο δεν είναι πού θα μιλήσουν, αλλά να μιλήσουν. Ο ιστιοπλοϊκός κόσμος θα τους στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ