Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος των δύο ανηλίκων

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος των δύο ανηλίκων Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ασκήθηκε ο εισαγγελέας ανηλίκων στους δύο ανήλικους ημεδαπούς για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη στο Μετρό.

Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο ανήλικων αδελφών που συνελήφθησαν για τη βάναυση επίθεση στον σταθμάρχη του Μετρό, την περασμένη Τετάρτη, στην αποβάθρα του σταθμού της Ομόνοιας.

Τα δύο αδέλφια, που φαίνεται να αναγνώρισε χωρίς επιφύλαξη το θύμα ως δράστες της επίθεσης που δέχθηκε, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον τους κακουργηματικού βαθμού ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ επιπλέον απήγγειλε και το πλημμέλημα της απείθειας, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Μαζί τους οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και ο αστυνομικός, ειδικός φρουρός που φέρεται να τους έδωσε συμβουλές προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη, αλλά και για τους τρόπους αντίδρασής τους εφόσον ερχόντουσαν αντιμέτωποι με τις διωκτικές αρχές, για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο προτίθενται να ζητήσουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

«Θολώσαμε και του επιτεθήκαμε»

Τα δύο αδέλφια είχαν μπει στο Μετρό από το σταθμό του Αγίου Αντωνίου και διαπληκτίστηκαν με τον σταθμάρχη, γιατί τους έκανε παρατήρηση καθώς δεν φορούσαν μάσκες και είχαν τα πόδια πάνω στο κάθισμα.

Στους αστυνομικούς ισχυρίστηκαν ότι ο 53χρονος τους μίλησε άσχημα για το σπίτι τους κάτι που τους εξαγρίωσε, γι' αυτό του επιτέθηκαν, όταν βγήκαν στο σταθμό της Ομόνοιας, χωρίς να έχουν συναίσθηση πόσο άσχημα τον χτύπησαν.

 

Τους παρέλαβε η μητέρας τους από το Μοναστηράκι

Αμέσως μετά μπήκαν σε τρένο του Ηλεκτρικού και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι, απ' όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν στη μητέρα τους, η οποία πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο.

 

Ποιος ο ρόλος ειδικού φρουρού

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτή φέρεται ότι ενημέρωσε τον 24χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος κατηγορείται ότι καθοδήγησε τα δύο αδέλφια για το πώς να κρυφτούν και έδωσε οδηγίες για την αποφυγή της σύλληψής τους και τι να κάνουν σε περίπτωση που συλλαμβάνονταν.

Ο ειδικός φρουρός ο οποίος είναι φίλος της οικογένειας πήγε στην Ασφάλεια, προκειμένου να επισκεφθεί τους δύο ανήλικους και να ενημερωθεί για τις σε βάρος του κατηγορίες. Ωστόσο, άνδρες της Ασφάλειας του πέρασαν χειροπέδες. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM