Κορωνοϊός: Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα παίρνουν οι πολίτες μετά τον εμβολιασμό τους

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα παίρνουν οι πολίτες μετά τον εμβολιασμό τους Facebook Twitter
EPA
0

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα λαμβάνει κάθε πολίτης στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του κατά του κορωνοϊού.

Η φόρμα συμπληρώνεται σε δύο γλώσσες - ελληνικά και αγγλικά - και εκτός από τα στοιχεία των πολιτών, αναφέρει την εταιρεία που παρασκεύασε το εμβόλιο καθώς και τις ημερομηνίες χορήγησης της πρώτης και της δεύτερης δόσης. 

Το πιστοποιητικό περιλαμβάνει και QR code. 

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί και τηρούνται στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού COVID-19, ο / η ... με ημερομηνία γέννησης ... και ΑΜΚΑ ... έχει εμβολιαστεί επιτυχώς κατά του SARS-Cov-2 με εμβόλιο τύπου ...», σημειώνεται στο τέλος. 

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα παίρνουν οι πολίτες μετά τον εμβολιασμό τους Facebook Twitter

Εν τω μεταξύ, o Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σήμερα επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και όλους τους αρχηγούς των κρατών - μελών προτείνοντας την θεσμοθέτηση ενός πρότυπου ψηφιακού πιστοποιητικού.

Όπως σημειώνει «η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής επανέναρξης της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων μεταξύ των κρατών - μελών, αλλά και με τρίτες χώρες είναι μια θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας [...] για τον λόγο αυτό στην Ελλάδα, κινηθήκαμε γρήγορα και εφαρμόσαμε διαδικασίες για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Ένα βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία ενός πρότυπου πιστοποιητικού, που θα αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει επιτυχώς εμβολιαστεί».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM