Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως οι εμβολιασμοί θα γίνονται μόνο σε νοσοκομεία και όχι σε Κέντρα Υγείας- Τι απαντά το υπουργείο

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως οι εμβολιασμοί θα γίνονται μόνο σε νοσοκομεία και όχι σε Κέντρα Υγείας- Τι απαντά το υπουργείο Facebook Twitter
EPA
0

Στην καταγγελία ότι οι εμβολιασμοί των πολιτών κατά του κορωνοϊού θα γίνουν σε νοσοκομεία αντί για τα προβλεπόμενα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, οι εμβολιασμοί αναμένεται να γίνουν στα νοσοκομεία και όχι στα προβλεπόμενα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο Sputnik, υποστήριξε ότι τα εμβολιαστικά κέντρα δεν έχουν στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό. Εκτίμησε δε ότι η αλλαγή θα σημάνει, επίσης, μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες που θα υποχρεωθούν να προσέλθουν στα νοσοκομεία για να κάνουν το εμβόλιο.

Διαψεύδει το υπουργείο Υγείας: Εμβολιασμός και στα Κέντρα Υγείας

Πηγές από το υπουργείο Υγείας που επικαλείται η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» απαντούν ότι, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που έχει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech σε ό,τι αφορά τις συνθήκες συντήρησής, οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν στα νοσοκομεία και όταν η χώρα παραλάβει και άλλα εμβόλια τότε η επιχείρηση των εμβολιασμών θα ανοίξει στα 1.018 σημεία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας, ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες και ως γνωστόν, προτεραιότητα θα έχουν οι πολίτες ηλικίας άνω των 85 ετών.

Η αποστολή των πρώτων γραπτών μηνυμάτων στην άυλη συνταγογράφηση έχει ήδη αρχίσει και μέσα σε 72 ώρες όσοι λάβουν το σχετικό μήνυμα θα πρέπει, σε περίπτωση που συμφωνούν με το προτεινόμενο ραντεβού, να στείλουν τον κωδικό, που θα τους έχει σταλεί στο 13034.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ