Σαρηγιάννης: Αν ανοίξουν ταυτόχρονα λιανεμπόριο- γυμνάσια μπορεί να έχουμε 2.000 κρούσματα την ημέρα

Σαρηγιάννης: Αν ανοίξουν ταυτόχρονα λιανεμπόριο- γυμνάσια μπορεί να έχουμε 2.000 κρούσματα την ημέρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ταυτόχρονο άνοιγμα τη δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του λιανεμπορίου θα είναι προβληματικό, δήλωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προειδοποιώντας για έως 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα σε μια τέτοια περίπτωση.

Αν γίνει ταυτόχρονο άνοιγμα του λιανεμπορίου και των γυμνασίων, θα έχουμε μεγαλύτερη διασπορά και μπορεί να φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα την ημέρα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

Αυτό δεν θα το αντέξει το σύστημα υγείας, προειδοποίησε ο κ. Σαρηγιάννης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. «Αυτό θα είναι η αρχή του τρίτου κύματος, το οποίο αν το αφήναμε να εξελιχθεί, τέλος Μαρτίου θα βλέπαμε την κορύφωση». Αν μείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά σχολεία- που ανοίγουν τη Δευτέρα- θα πάμε καλά, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαρηγιάννης πρότεινε άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 18 Ιανουαρίου με τη μέθοδο click away και να μην ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκτός ίσως από την Γ' Λυκείου. «Ταυτόχρονο άνοιγμα δευτεροβάθμιας και λιανεμπορίου θα είναι προβληματικό», υπογράμμισε.

«Λόγω του καιρού και με δεδομένο ότι δεν κάνουμε κανονικό άνοιγμα, αν πάμε έτσι, τον Ιούνιο θα έχουμε μια σημαντική μείωση των κρουσμάτων.», επεσήμανε και εκτίμησε ότι το προς το φθινόπωρο θα δούμε να καλυτερεύει η κατάσταση του επιδημιολογικού φορτίου.

«Όλα αυτά που συζητάμε αφορούν το στέλεχος που είχαμε μέχρι τώρα στη χώρα. Αν το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού αρχίσει να εξαπλώνεται και να κυριαρχεί, τότε οι υπολογισμοί ξαναρχίζουν από την αρχή. Αυτά που λέω δεν θα ισχύουν», υπογράμμισε πάντως.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς, ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε ότι περιμένουμε ανοσία της αγέλης προς τα τέλη του χρόνου, στην καλή περίπτωση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM