Μαγιορκίνης: Επιβράδυνση της αποσυμφόρησης του συστήματος υγείας - Τι είπε για την μετάλλαξη

Μαγιορκίνης: Επιβράδυνση της αποσυμφόρησης του συστήματος υγείας - Τι είπε για την μετάλλαξη Facebook Twitter
EUROKINISSI /ΚΑΡΛΗ ΙΣΜΗΝΗ
0

Στην εξέλιξη της πανδημίας στον κόσμο και στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, σήμερα Παρασκευή, κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη η πανδημία αγγίζει τις 90 εκατ. διαγνώσεις, ενώ οι διαγνωσμένες ενεργές λοιμώξεις αυξήθηκαν σε 23 εκατ. Ο ρυθμός των διαγνώσεων αυξήθηκε σε 750.000 διαγνώσεις ανά ημέρα, ξεπερνώντας τα προηγούμενα αρνητικά ρεκόρ και φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας. Οι θάνατοι ανά ημέρα φτάνουν τους 15.000. Στην Ευρώπη ο αριθμός των διαγνώσεων ενισχύθηκε «ξανά στο επίπεδο των 275.000 διαγνώσεων ανά ημέρα».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, είπε πως μειώνονται τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα όπως και η πίεση στο σύστημα υγείας. Η μείωση στις ΜΕΘ, σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου, αγγίζει το 40%. 

Όμως, η κατάσταση στις ΜΕΘ εξακολουθεί να μένει επιβαρυμένη, σημείωσε. Προσέθεσε πως το σύστημα υγείας εξακολουθεί να αποσυμφορείται, αλλά τις τελευταίες δέκα ημέρες η αποσυμφόρηση έχει επιβραδυνθεί. Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα έχει χαρακτηριστικά υψηλής κρισιμότητας. 

Αναφερόμενος στο μεταλλαγμένο στέλεχος, τόνισε πως τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και υγιεινής είναι αποτελεσματικά και μπορούν να σταματήσουν την εξάπλωσή του. Προς το παρόν έχουν βρεθεί στελέχη του ιού σε περισσότερα από 40 κράτη. «Οι ενδείξεις ότι πρόκειται για στέλεχος αυξημένης μεταδοτικότητας αυξάνονται χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρος ο ακριβής μηχανισμός της αυξημένης μεταδοτικότητας», σημειώσει χαρακτηριστικά. 

Το επόμενο διάστημα έχει χαρακτηριστικά υψηλής κρισιμότητας είπε ο κ. Μαγιορκίνης, σημειώνοντας πως ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από 4% γεγονός που αποτελεί «καλή εικόνα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM