Πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας: Αντιφατική η συγκέντρωση 9 ατόμων στα σπίτια και 25 στις σχολικές αίθουσες

Πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας: Αντιφατική η συγκέντρωση 9 ατόμων στα σπίτια και 25 στις σχολικές αίθουσες Facebook Twitter
Πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας: Αντιφατική η συγκέντρωση 9 ατόμων στα σπίτια και 25 στις σχολικές αίθουσες (Eurokinissi)
0

«Υπάρχει ένα θολό τοπίο στα ελληνικά σχολεία με το τι πραγματικά συμβαίνει και με τα μέτρα που λαμβάνονται» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 επισήμανε δε, ότι «υπάρχει μια αντίφαση γενικώς, μπορούμε να μαζευτούμε μέχρι 9 άτομα αλλά στις σχολικές αίθουσες είναι 25 μαθητές».

Συμφώνησε με τη διενέργεια rapid test σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε μαθητές, αφού συναινούν οι γονείς, ώστε να υπάρχει μια εικόνα αλλά υπενθύμισε ακόμα ότι «τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, υπήρξε σε έναν βαθμό μετάδοση στα σχολεία».

Τότε, όπως είπε έκλειναν τμήματα και αίθουσες, αφού νόσησαν εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές όπως έχουν επισημάνει οι ειδικοί είτε νοσούν ελαφρά είτε είναι ασυμπτωματικοί μεταδίδοντας, όμως τον ιό, είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με ασφάλεια.

Σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία των εκπαιδευτικών εξήγησε πως γίνεται συγκεκριμένη οργάνωση και για τα διαλείμματα ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Απέδωσε δε, την μεγάλη ανάγκη να ξανανοίξουν τα σχολεία σε ψυχολογικούς αλλά και παιδαγωγικούς λόγους τονίζοντας πως «για τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες η κοινωνικοποίηση τους περνάει μέσα από τα σχολεία. Πρέπει να έχει ζωντανή επικοινωνία για να χτίσει καλύτερα τις γνώσεις».

Τσακρής: Ανοιχτό το σενάριο να ανοίξουν τέλη Ιανουαρίου γυμνάσια και λύκεια

Την ίδια ώρα ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής υπουργείου Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως ένα πιθανό σενάριο που αναμένεται να εξετάσει η επιτροπή είναι να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια τέλος Ιανουαρίου, και το λιανεμπόριο τουλάχιστον μια έβδομα μετά.

«Δεν θέλει η οικονομία τα πισωγυρίσματα, όλα πρέπει να γίνουν βήμα – βήμα το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία, παρότι ήταν επιτυχής η λειτουργιά τους την πρώτη περίοδο του φθινοπώρου» σημείωσε.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, πρόσθεσε ότι είναι μία «δύσκολη απόφαση» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι προτιμότερο σε αυτή τη φάση οι κινήσεις να γίνουν βήμα – βήμα για να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα.

«Η απόφαση για το λιανεμπόριο θα ληφθεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα πρέπει να συνυπολογιστεί το ρίσκο, αλλά και τα οφέλη. Πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά βήματα με το σωστό τρόπο, ώστε οι οποίες κινήσεις να μη συνεισφέρουν στο επιδημικό κύμα που έχουμε μπροστά μας σε εξέλιξη» επισήμανε.

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα/ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ