Οριστικό: Ανοίγουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία τη Δευτέρα

Οριστικό: Ανοίγουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία τη Δευτέρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση


«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης».

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις της στον Alpha Fm, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, δήλωσε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση για άνοιγμα νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολείων ειδικής αγωγής τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.

«Θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά τη Δευτέρα 11/1. Το έχει ανακοινώσει ήδη η υπουργός. Θα γίνει διά ζώσης επαναλειτουργία. Γιατί εξ αποστάσεως θα γίνεται για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία δεν περιμένουμε κάτι από τους λοιμωξιολόγους που συνεδριάζουν την Παρασκευή τόνισε στη συνέχεια. «Για τις άλλες δραστηριότητες ναι. Όχι όμως γι' αυτά τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το πότε θα ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες σχολίασε: «Θέλω να σας πω ότι όταν θα είναι έτοιμο το υπουργείο θα ανακοινώσει αρμοδίως διά της υπουργού τις αποφάσεις που θα πάρει. Εκείνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει μέριμνα, φροντίδα και έγνοια του υπουργείου για τα παιδιά της γ' Λυκείου, για την ύλη τους, τα θέματα που θα εξεταστούν τα οποία θα ανακοινωθούν όμως όταν το υπουργείο καταλήξει».

«Υπάρχει μέριμνα ακόμα και για διαφορετική ώρα προσέλευσης και αναχώρησης όταν αυτό επιβάλλεται. Ας το πούμε κυλιόμενο ωράριο. Διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων και όπως και αν υπάρχει δυνατότητα και διαφορετικής χρήσης εισόδων», εξήγησε στη συνέχεια.

Ωστόσο, νωρίτερα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, είχαν αφήσει ανοιχτό, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το ενδεχόμενο να μετατεθεί το άνοιγμα των σχολείων καθώς η επιτροπή επρόκειτο να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ υπήρξαν πληροφορίες για ενστάσεις από τους ειδικούς σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM