Καπραβέλος: «Να είστε σίγουροι ότι έχουμε ένα τρίτο κύμα μπροστά και θα θρηνήσουμε θύματα»

Καπραβέλος: «Να είστε σίγουροι ότι έχουμε ένα τρίτο κύμα μπροστά και θα θρηνήσουμε θύματα» Facebook Twitter
Καπραβέλος: Να είστε σίγουροι ότι έχουμε ένα τρίτο κύμα μπροστά και θα θρηνήσουμε θύματα (Eurokinissi)
0

«Ό,τι ήταν ο Οκτώβριος για την τραγωδία του Νοεμβρίου θα είναι ο Ιανουάριος για την πιθανή τραγωδία του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου» δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε την εκτίμηση ότι «έρχεται τρίτο κύμα και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα».

«Δε φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αντίστοιχα περιστατικά, είμαι σίγουρος ό,τι θα τα ζήσουμε. Βλέποντας το επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έκανε η πολιτεία, αλλά δυστυχώς δεν την ακούει κανένας» επισήμανε.

«Θα ζήσουμε πολύ χειρότερη τραγωδία. Δεν θα μιλάμε για μία τραγωδία της Κεντρικής Μακεδονίας και της Βορείου Ελλάδος. Θα μιλάμε για μία τραγωδία που θα συνδυαστεί με τη σφοδρότητα του τρίτου κύματος.

»Διότι αν πάμε με αυτά τα μυαλά, ο πιστός να ανάψει ένα κεράκι, τα σχολεία να ανοίξουν γιατί τα παιδιά έχουν ψυχολογικά προβλήματα, τα καταστήματα έχουν προσφορές και εκπτώσεις, μέσα στον Ιανουάριο, τη στιγμή που βλέπετε σ' όλον τον κόσμο μια πανδημία να είναι σε έξαρση και να θρηνούν εκατόμβες θυμάτων, να είστε σίγουροι ότι έχουμε ένα τρίτο κύμα μπροστά με μεγάλη σφοδρότητα και θα θρηνήσουμε θύματα. Ένα χειρότερο κύμα.» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω χάσει τα λόγια μου, πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να βοηθήσω τους πολίτες και την πολιτεία να αποφύγουμε την τραγωδία η οποία συνεχίζεται και βλέπουμε μπροστά μας» συνέχισε ο κ. Καπραβέλος.

Αποκάλυψε δε ότι η εισαγγελία της πόλης τον κάλεσε για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για την τότε κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. 

«Σε μια από τις μαύρες μέρες του Νοεμβρίου είχα κάνει την επισήμανση ότι χάνονται και θα χαθούν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί. Μετά από εβδομάδα με είχε καλέσει η εισαγγελία Θεσσαλονίκης με τρία ερωτήματα 1ον) τι δεν έγινε που μπορούσε να γίνει 2ον) ποτέ έπρεπε να γίνει και 3ον) ποιοι ευθύνονται... βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσω ότι ό,τι έγινε τον Οκτώβριο έγινε γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα, την πληρώσαμε με εκατόμβη θυμάτων και συνεχίζουμε» δήλωσε.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM