Ο Δερμιτζάκης πόσταρε εικόνες από ανοιχτές εκκλησίες: «Μην απορεί κανείς αν παραταθεί το lockdown»

Ο Δερμιτζάκης πόσταρε εικόνες από ανοιχτές εκκλησίες: «Μην απορεί κανείς αν παραταθεί το lockdown» Facebook Twitter
0

Ένα αιχμηρό σχόλιο έκανε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού σήμερα σε ορισμένες εκκλησίες, στις λειτουργίες για τα Θεοφάνεια.

Παρά το αυστηρό lockdown, τα μέτρα γύρω από τις εκκλησίες και τις επιπλέον απαγορεύσεις, δεν ήταν λίγοι οι ναοί όπου δεκάδες πολίτες σχημάτισαν ουρές προκειμένου να εισέλθουν. 

Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, σε ανάρτηση στο Facebook, σχολίασε πως ο συνωστισμός αυτός μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση στη χώρα μας, προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως δε θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν κλείσουν ξανά τα σχολεία και παραταθεί το lockdown.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δερμιτζάκης δημοσίευσε δύο φωτογραφίες από τον Ναό της Μητρόπολης Πειραιά όπου πιστοί έσπευσαν να κοινωνήσουν, γράφοντας: «Κατόπιν τούτου μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καιρό, και ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα. Κρίμα...».

Κατόπιν τούτου μην απορεί κανεις γιατι η Ελλαδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολυ καιρο, και ισως και με κλειστά σχολεία παλι σύντομα. Κρίμα ...

Δημοσιεύτηκε από Manolis Dermitzakis στις Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021

Για τις εικόνες συνωστισμού έξω από τις εκκλησίες μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μέλος της επιτροπής των ειδικών και πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

«Πάρα πολύ ανησυχητικές. Δεν βρισκόμαστε σε σημείο που επιτρέπεται να νιώσουμε ότι ο κίνδυνος έχει φύγει. Είμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, για να επανέλθουμε σε μια εν μέρει κανονικότητα», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι η μη τήρηση των μέτρων έχει επιπτώσεις.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ