Κληρικοί: Να παραμείνουν ανοικτές οι εκκλησίες τα Θεοφάνεια - Η επιστολή στη ΔΙΣ

Κληρικοί: Να παραμείνουν ανοικτές οι εκκλησίες τα Θεοφάνεια - Η επιστολή στη ΔΙΣ Facebook Twitter
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
0

Να παραμείνουν ανοικτές οι εκκλησίες για τους πιστούς κατά τα Θεοφάνεια, ζητούν με επιστολή τους οι ιερείς. 

Συγκεκριμένα, με την επιστολή που έστειλε προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία συνεδριάζει αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης για τα νέα μέτρα, ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος ζητά να παραμείνουν ανοιχτοί οι ναοί με τα μέτρα που ίσχυσαν και τα Χριστούγεννα. 

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά χθες ο Στέλιος Πέτσας, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των Θεοφανείων, αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς.

Στην επιστολή του, ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, αναφέρει ότι «η ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως περί απουσίας των πιστών από τη Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων Θεοφανείων μας δημιουργεί αισθήματα πικρίας καθόσον ο ιερός Κλήρος συντασσόμενος με τα μέτρα προστασίας της υγείας μερίμνησε για την πιστή εφαρμογή τους με τη συνεργασία των λαϊκών μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και του προσωπικού των Ιερών Ναών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος». 

«Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχοντας τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, ζητά μέσω της Σεπτής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Ελληνική Κυβέρνηση να τηρήσει και να τιμήσει τις αποφάσεις της και να μην εμποδιστεί η παρουσία πιστών κατά την μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων», καταλήγει η επιστολή. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM