Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Οι 11 περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Οι 11 περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Προβληματισμός επικρατεί σε ειδικούς και κυβερνητικό επιτελείο η επιδημιολογική εικόνα μίας σειράς περιοχών της χώρας. 

Οι επιστήμονες έχουν καταστήσει σαφές πως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν επιτρέπει τη συζήτηση άρσης περιοριστικών μέτρων, ενώ προβληματισμός επικρατεί για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην Αττική. Σημειώνεται πως στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται τάση σταθεροποίησης στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2, ενώ την Πρωτοχρονιά καταγράφηκε νέα πτώση του δείκτη θετικότητας ο οποίος κινήθηκε στο 2,08. 

«Ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας» είχε υπογραμμίσει κατά την τελευταία ενημέρωση του 2020 η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφερόμενη στα 8.500 περίπου ενεργά κρούσματα στη χώρα, με περισσότερα από 2.000 στην Αττική και πάνω από 1.600 στην Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, έντεκα περιοχές της χώρας, προκαλούν προβληματισμό στους ειδικούς. Συγκεκριμένα, σε έντεκα περιοχές της χώρας παρουσιάζονται σημάδια «αντίστασης» του κορωνοϊού με τον Νίκο Χαρδαλιά να απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν προσεκτικoi και να είναι είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.


Οι περιοχές αυτές είναι η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο δήμος Περιστερίου, ο δήμος Ιλίου και Αχαρνών, η περιοχή Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής, η Κάλυμνος, ο δήμος Ασπροπύργου, ο δήμος Ελευσίνας, η Κοζάνη, ο δήμος Εορδαίας και ο δήμος Βοΐου. 

«Στην Αττική βλέπουμε σταθεροποίηση και όχι βελτίωση των πραγμάτων. Εάν στην Αττική συμβεί μια έξαρση κρουσμάτων, θα έχουμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες. Πρόκειται για μια περιοχή στην οποία έχουμε στραμμένο το βλέμμα και η προσοχή μας είναι τεταμένη. Τα νούμερα στην Αθήνα παραμένουν τριψήφια και είναι από τις βασικές περιοχές που θα δούμε για να πάρουμε αποφάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ανήσυχη για την επιδημιολογική εικόνα της Αττικής εμφανίστηκε και η Αθηνά Λινού σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στο Open εκφράζοντας τον φόβο ότι «η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει». Η κυρία Λινού επισήμανε τη σημασία αερισμού των χώρων.   

Υπενθυμίζεται ότι μόνο χθες, Παρασκευή, το 1/3 των κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν στην Αττική. Συγκεκριμένα, από τα 597 νέα κρούσματα τα 210 βρέθηκαν στο λεκανοπέδιο.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM