Ανήλικη κατήγγειλε τον βιασμό της από 16χρονο στη Ρόδο: «Οι φίλοι του παρακολουθούσαν από το παράθυρο»

Ανήλικη κατήγγειλε τον βιασμό της από 16χρονο στη Ρόδο: «Οι φίλοι του παρακολουθούσαν από το παράθυρο» Facebook Twitter
Pixabay
0

Νέα στοιχεία για την υπόθεση βιασμού ανήλικης στη Ρόδο έρχονται στο φως όσο περνούν οι ώρες.

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρίσκονται ένας 16χρονος κι ένας 15χρονος στη Ρόδο, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από καταγγελία για βιασμό 15χρονης.  Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται ακόμη δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 17 ετών και 21 ετών.

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, ο 16χρονος κι ο 15χρονος βρέθηκαν ενώπιον της εισαγγελέως, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος τους.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, οι αστυνομικοί απέδωσαν στον 16χρονο την κατηγορία του βιασμού, ενώ στους υπόλοιπους «της παράλειψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής» αναφέρει η εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική». Η Εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε δίωξη εις βάρος του πρώτου για βιασμό και εις βάρος των υπολοίπων για συνέργεια στην πράξη αυτή.

 

Ο 16χρονος κι ο 15χρονος θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας Ρόδου, προκειμένου να απολογηθούν για τις σε βάρος τους κατηγορίες.
 

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν απόγευμα Τρίτης, 29 Δεκεμβρίου, όταν η 35χρονη μητέρα της ανήλικης παρουσιάστηκε στις αστυνομικές Αρχές. Εκεί, υποστήριξε ότι το βράδυ της προηγούμενης ημέρας είχε δεχτεί ένα μήνυμα από συμμαθητή της κόρης της, μέσω του οποίου, της ζητούσε να συναντηθούν για να της εκθέσει ένα σοβαρό ζήτημα.

 

Το μήνυμα που κινητοποίησε τη μητέρα


Το πρωί της Τρίτης, η μητέρα της ανήλικης συναντήθηκε με το συμμαθητή της κόρης της, αναφέρει το δημοσίευμα. Τότε της έδειξε τα μηνύματα που του έστειλε η κόρη της το προηγούμενο βράδυ, τον οποίο και ενημέρωνε ότι στην Φάτνη της Σαλάκου τέσσερις νεαροί ηλικίας την επιβίβασαν χωρίς τη θέλησή της σε όχημα, που οδηγούσε ο ένας. Αφού την έκαναν βόλτες εξήλθαν από το όχημα κι ο ένας, μαθητής της Β' Λυκείου, την ώθησε σε μια παράγκα και τη βίασε.


Υποστήριξε ακόμη ότι ενώ την τραβούσε στην παράγκα, η ανήλικη επιχείρησε να τηλεφωνήσει σε συγγενείς της κι ότι ο 16χρονος της πήρε το τηλέφωνο και το πέταξε σε μικρή απόσταση, ενώ οι άλλοι τρεις ανήλικοι παρακολουθούσαν το συμβάν, χωρίς να παρέμβουν.


Η κόρη της, όπως είπε, έφυγε από το σημείο με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, συναντώντας στο δρόμο δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας ξάδερφός της, που την βοήθησαν να φτάσει στην οικία της.

 

Τι κατέθεσε η ανήλικη

 

Η ανήλικη, κατέθεσε παρουσία παιδοψυχίατρου και επιβεβαίωσε τα όσα κατήγγειλε η μητέρα της.


Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι δεν ήθελε να πάει βόλτα μαζί τους και ότι ο ένας την έπιασε από το χέρι και την έβαλε στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, κατά τη διάρκεια της βόλτας που πήγαν ο ένας την πείραζε στο πόδι. Όταν επέστρεψαν στη Φάτνη, βγήκαν από το αυτοκίνητο και πήγαν κάπου με τον 16χρονο για να μιλήσουν, εκφράζοντας τα παράπονά της για τη συμπεριφορά του μέσα στο αυτοκίνητο, καθιστώντας του σαφές ότι ήθελε μόνο να κάνουν παρέα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η ανήλικη, ο 16χρονος την υποχρέωσε να μπει στην καλύβα,  όπου προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Μάλιστα, όπως ανέφερε, οι φίλοι του παρακολουθούσαν από το παράθυρο.

Αρνούνται τις κατηγορίες οι δύο ανήλικοι


Ο 16χρονος υποστήριξε ότι γνώρισε την 15χρονη το περασμένο καλοκαίρι στην Ιαλυσό από έναν φίλο του και συμμαθητή της. Ηταν, όπως είπε, με μια άλλη παρέα στην οποία ήταν κι ένα άτομο με τον οποίο, όπως έμαθε, διατηρούσε σχέση. Αρνείται κατηγορηματικά ότι την βίασε.


Ο 15χρονος αρνήθηκε με τη σειρά του τα όσα του αποδίδονται, σε βάρος του.

Πηγή: Εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική»

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM