Κικίλιας: Πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες - «Για ιδιωτική χρήση»

Κικίλιας: Πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες - «Για ιδιωτική χρήση» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για ιδιωτική χρήση θα δίνεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα λαμβάνει όποιος κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, σε σχετική ερώτηση κατά την τακτική ενημέρωση, «το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι για ιδιωτική χρήση. Ο πολίτης θα μπαίνει στο gov.gr και θα το τυπώνει».

Τέλος αναφερόμενος συνολικό αριθμό των εμβολιασμών που έχει γίνει μέχρι σήμερα, ο υπουργός σημείωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί 1.763 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 1.695 ήταν υγειονομικοί και οι 68 πολιτικοί, αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων και ασφάλεια ενώ ξεκαθάρισε «ότι από τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, θα επεκτείνουμε τον εμβολιασμό σε 40 νοσοκομεία και στις 11 Ιανουαρίου σε άλλα 36 νοσοκομεία. Στο σύνολο των νοσοκομείων της χώρας».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο Mega, τόνισε: «Θα υπάρχει σίγουρα απόδειξη εμβολιασμού, αλλά το θέμα πρέπει πρώτα να συζητηθεί σε επίπεδο Ένωσης, γιατί εμπλέκονται οι ευρωπαϊκές Αρχές και το GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της Ε.Ε.)».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM