Lockdown: Μέσα στην εβδομάδα η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων - Τα σενάρια

Lockdown: Μέσα στην εβδομάδα η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων - Τα σενάρια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων με την υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως όπου θα συζητηθεί το άνοιγμα των σχολείων.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας με στόχο το άνοιγμα των σχολείων να γίνει στις 8 Ιανουαρίου.

O καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε από την πλευρά του ότι αν ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου αυτό θα ήταν κάτι θετικό. «Τετάρτη με Πέμπτη θα δούμε αν θα ξεκινήσουμε με τα σχολεία, και δη με τα δημοτικά. Υπάρχει προσπάθεια να δούμε τα πράγματα θετικά για τα σχολεία, γιατί έχει τραβήξει πολύ η κατάσταση αυτή».

Ωστόσο, αρκετοί διαφωνούν με αυτή την τοποθέτηση, όπως το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, ο οποίος διαφωνεί με την άποψη οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.

«Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία πραγματικά να πείσουν ότι είμαστε σε σημαντική κάμψη της επιδημίας... θα έλεγα μάλλον το πιθανότερο να ανοίξουν για τις 15 Ιανουαρίου να περιμένουμε μια εβδομάδα ακόμα, ώστε να δούμε ποια θα είναι η επίδραση των διακοπών των γιορτών στην εξέλιξη της επιδημίας» εξήγησε ο καθηγητής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM