Πιερρακάκης: «Θα υπάρχει απόδειξη εμβολιασμού»

Πιερρακάκης: «Θα υπάρχει απόδειξη εμβολιασμού» Facebook Twitter
0

Την πρόβλεψη για «απόδειξη εμβολιασμού» ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, κάνοντας λόγο για την «πιο δύσκολη άσκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Συγκεκριμένα διευκρίνισε πως θα υπάρχει σίγουρα απόδειξη εμβολιασμού, σημειώνοντας ωστόσο ότι το θέμα πρέπει πρώτα να συζητηθεί σε επίπεδο Ένωσης, γιατί εμπλέκονται οι ευρωπαϊκές αρχές και το GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ).

«Είμαστε στην αρχή του τέλους για να υπερβούμε όλοι μαζί την πανδημία», είπε ο υπουργός, που εμβολιάστηκε σήμερα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, χαρακτηρίζοντας «νίκη της επιστήμης τη δημιουργία πολλαπλών εμβολίων σε χρονικό διάστημα ρεκόρ».

Σε δύο φάσεις ο εμβολιασμός των πολιτών

 

Όπως εξήγησε, στην πρώτη φάση το εμβόλιο γίνεται σε υγειονομικούς, προνοιακές δομές γηροκομεία, «γιατί είναι στοχευμένη φάση», ενώ η δεύτερη, που είναι μια πολύ μεγάλη φάση, γίνεται με μικρά βήματα, και αφορά αρχικά τους πολίτες άνω των 60 ετών η άνω των 18 ετών με συγκεκριμένα νοσήματα.

«Η διαδικασία είναι στοχευμένη, πηγαίνουμε εμείς, ενώ στη δεύτερη φάση οι πολίτες κλείνουν τα ραντεβού. Δεν θα πατηθεί κουμπί κι όλοι άνω των 60 θα κάνουν το εμβόλιο... Η δεύτερη φάση θα πηγαίνει κλιμακωτά πχ. Η επιτροπή εμβολιασμού μπορεί να πει τώρα ξεκινάμε με τους άνω των 85. Συνολικά όλη η δεύτερη φάση αφορά τους άνω των 60, και όσους έχουν συγκεκριμένα νοσήματα», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Η δεύτερη φάση άφορα τον μήνα Φεβρουάριο, αλλά υπάρχουν κι άλλες μεταβλητές, δηλαδή τα εμβόλια. Αναμένουμε κι αλλά πέντε εμβόλια πέραν της Pfizer» δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως Μάιο με Ιούνιο αρχίζει ο εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 18 ετών, αναφέροντας ξανά τα 480 σημεία εμβολιασμού, με πάνω από 1.000 εφοδιαστικές γραμμές και άυλη συνταγογράφηση για όποιον έχει γραφτεί.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ