Στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό- Νταλίκες πέρασαν από τον Προμαχώνα

Στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό- Νταλίκες πέρασαν από τον Προμαχώνα Facebook Twitter
0

Στη χώρα μας έφτασαν τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό, το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι πρώτες νταλίκες που μεταφέρουν τα εμβόλια στη χώρα μας πέρασαν από τον Προμαχώνα, όπου βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό της επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1. Τα εμβόλια θα μεταφερθούν στα κέντρα αποθήκευσης.

Την Κυριακή (27/12) έχει προγραμματιστεί να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον «Ευαγγελισμό».

Στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό- Νταλίκες πέρασαν από τον Προμαχώνα Facebook Twitter

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της επιχείρησης «Ελευθερία», την ίδια ημέρα θα αρχίσουν να εμβολιάζονται οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικόν, Θριάσιο και Ασκληπιείο Βούλας). Τη Δευτέρα (28/12) θα γίνει η διανομή προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε την Τρίτη να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό εκεί.

Στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό- Νταλίκες πέρασαν από τον Προμαχώνα Facebook Twitter

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων που έφτασε στη χώρα μας αποτελείται από 9.750 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Η πρώτη μεγάλη παρτίδα- 83.850 δόσεις- αναμένεται έως τις 30 Δεκεμβρίου. Επίσης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει 429.000 δόσεις έως τα τέλη Ιανουαρίου και άλλες 333.450 δόσεις του ίδιου εμβολίου έως το τέλος Φεβρουαρίου. Μέχρι το τέλος Μαρτίου η Ελλάδα θα έχει παραλάβει 1.265.550 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM