Χρυσοχοϊδης: H αστυνομία θα παρέμβει αν γίνουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτια τα Χριστούγεννα

Χρυσοχοϊδης: H αστυνομία θα παρέμβει αν γίνουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτια τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
Χρυσοχοϊδης: Παρέμβαση της αστυνομίας σε σπίτι τα Χριστούγεννα αν υπάρξουν καταγγελίες (Εurokinissi/Αρχείο)
0

«Αν υπάρξουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτια τα Χριστούγεννα η αστυνομία θα παρέμβει», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ήταν κάθετος στην εφαρμογή των αυστηρών ελέγχων από πλευράς της αστυνομίας, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού κατά τις ημέρες των γιορτών.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτραπεί καμία κινητικότητα σε πλατεία ή αλλά σημεία συγκέντρωσης, ενώ παράλληλα τόνισε ότι από τις 22:00 το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους.

Το μέτρο αφορά σε όλες τις εορταστικές μέρες. Οι μόνοι που εξαιρούνται από το μέτρο είναι τα ασθενοφόρα. «Δεν θα υπάρχει ψυχή στους δρόμους» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ανήμερα των Χριστουγέννων και μέχρι τις 22:00 το βράδυ θα επιτρέπεται στους πολίτες να γιορτάσουν με τους συγγενείς τους, αλλά αυστηρά μέχρι 9 άτομα.

Μιλώντας νωρίτερα και στην τηλεόραση του Open ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι «Απαγορεύεται η κυκλοφορία. Κανείς δεν έχει λόγο να κυκλοφορεί το βράδυ. Πρέπει να μείνουμε στα σπίτια μας. Αν κάποιος αποφασίσει να κάνει ρεβεγιόν ή συγκέντρωση στα σπίτια, είναι προφανές ότι θα είναι καταστροφή κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε πως «Η αστυνομία βρέθηκε στον δρόμο για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι υπάρχει κόπωση. Να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Όπου υπάρχει συνωστισμός, υπάρχει καταστροφή.

»Όποτε υπάρχει γιορτή, είναι μαχαιριά στην υγεία των συμπολιτών μας. Αυτή την εξίσωση πρέπει να λύσουμε όπως δεν γιορτάσαμε Πάσχα, ονομαστικές γιορτές κτλ. Τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά φέτος. Δεν είμαστε Σέρλοκ Χολμς αλλά θα κάνουμε τη δουλειά μας για να επιστρέψει το χαμόγελο. Να χαμογελάσουμε ξανά. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα» σημείωσε.

»Το τρίτο κύμα του κορωνοϊού θα είναι ολέθριο. Πρέπει να το αποφύγουμε» κατέληξε.

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη σχετικά με το σχέδιο δράσης για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού κατά τις ημέρες των γιορτών.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, ειδικά για τις βραδινές ώρες που ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας, και η αυστηροποίηση των ελέγχων σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού μέσω του συγχρωτισμού.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Άγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ/Open

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM