Ανοιχτά και τις Κυριακές τα καταστήματα για click away

Ανοιχτά και τις Κυριακές τα καταστήματα για click away Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ανοιχτά και τις Κυριακές θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν πλέον όλα τα καταστήματα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών που χρησιμοποιούν τη μέθοδο click away για τις αγορές τους.

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα τις Κυριακές για όσες επιχειρήσεις λειτουργούν με το μέτρο «παράδοσης εκτός», δηλαδή το click away, σύμφωνα με τη διάταξη που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και ψηφίστηκε στη Βουλή, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

Βάσει της νομοθετικής ρύθμισης στο νόμο που ήδη ισχύει, για τις εξαιρέσεις από την κυριακάτικη αργία, προστίθενται οι φαρμακαποθήκες, ενώ παρέχεται η δυνατότητα παράδοσης αγαθών στους καταναλωτές που έχουν κάνει τηλεφωνικές παραγγελίες εξ αποστάσεως και από τα εμπορικά καταστήματα λιανικής.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 72 αναφέρεται ότι «για την εκτέλεση παράδοσης αγαθών στους καταναλωτές που έχουν παραγγελθεί που έχουν παραγγελθεί εξ αποστάσεως τηλεφωνικά ή από ηλεκτρονικό κατάστημα σούπερ μάρκετ και κάθε άλλου εμπορικού καταστήματος, ως κέντρο διανομής θεωρούνται και το φυσικό κατάστημα λιανικής και οι αποθήκες του».

Οι ρυθμίσεις ισχύουν μόνο για την περίοδο της πανδημίας, δηλαδή έως 31 Μαρτίου 2021, με τα έως τώρα δεδομένα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδη. Ο ίδιος διευκρίνισε ακόμη πως η δυνατότητα για παράδοση την Κυριακή βοηθά στη μείωση της κοινωνικής κινητικότητας, που είναι το ζητούμενο από τους ειδικούς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM