Ο εθελοντής αιμοδότης που δέχτηκε πρόστιμο 300€ καταγγέλλει πως οι αστυνομικοί δεν τηρούσαν τα μέτρα

Ο εθελοντής αιμοδότης που δέχτηκε πρόστιμο 300€ καταγγέλλει πως οι αστυνομικοί δεν τηρούσαν τα μέτρα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Την ακύρωση του προστίμου των 300 ευρώ- για άσκοπη μετακίνηση- που επιβλήθηκε σε εθελοντή αιμοδότη ενώ επέστρεφε από το νοσοκομείο, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Το περιστατικό δημοσιοποίησε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Παναγιώτης Παπανικολάου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εθελοντής αιμοδότης επέστρεφε από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όταν αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στους επιβάτες τρόλεϊ, για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο άνδρας δήλωσε πως είχε μεταβεί για αιμοδοσία, αλλά «κατά τον χρόνο βεβαίωσης της παράβασης δεν κατείχε κανένα επιβεβαιωτικό έγγραφο». Σήμερα, μετά την παροχή εγγράφων που επιβεβαιώνουν την αιμοδοσία, η ένστασή του έγινε δεκτή και το πρόστιμο ακυρώθηκε, αναφέρει ακόμη η αστυνομία.

Ο ίδιος, σε επιστολή του που δημοσιοποίησε η ΟΕΝΓΕ, αναφέρει ότι κατά τον έλεγχο έδειξε στους αστυνομικούς την ταυτότητα, το σχετικό SMS και τον επίδεσμο με το σημείο της φλεβοκέντρησης.

«Σαν "ταύροι σε υαλοπωλείο" έπεσαν τα μάτια τους στη μάσκα, όπου αναγράφεται "ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΝΗ". Άρχισαν το σωματικό έλεγχο και το ξεψάχνισμα της τσάντας, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας...

Και βρήκαν... "ενοχοποιητικό" στοιχείο: τον "Ριζοσπάστη"! Στη συνέχεια άρχισαν τις ειρωνείες, λέγοντάς μου πως δεν χρειάζεται να πας στο νοσοκομείο με αυτά τα πράγματα (τον "Ριζοσπάστη"!). Κι έτσι, μετά τις διαμαρτυρίες μου το "κατηγορητήριο" είχε στηθεί: Πρόστιμο Covid 300 ευρώ!», περιγράφει ο ίδιος.

Εκτός από την ανάρτηση του κ. Παπανικολάου, το περιστατικό κατήγγειλε και η ΟΕΝΓΕ, όπως και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με δημοσιεύματα για παράβαση που βεβαιώθηκε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, για άσκοπη μετακίνηση ιδιώτη, ο οποίος δήλωσε ότι είχε μεταβεί για αιμοδοσία, ανακοινώνεται ότι κατά το χρόνο βεβαίωσης της παράβασης δεν κατείχε κανένα επιβεβαιωτικό έγγραφο.

Σήμερα, μετά την παροχή των εγγράφων που επιβεβαιώνουν την αιμοδοσία, η ένστασή του έγινε δεκτή και η σχετική πράξη επιβολής προστίμου ακυρώθηκε από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής.

Η επιστολή του εθελοντή αιμοδότη προς τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη

«Κύριοι υπουργοί,

Στην έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών «Να μην αφήσουμε καμία ζωή να χαθεί εξαιτίας της έλλειψης αίματος», ειδικά τώρα στην περίοδο της πανδημίας, ξεκίνησα χτες από το σπίτι μου για το Κρατικό Νίκαιας για να δώσω κι εγώ ένα «χεράκι βοήθειας» στους ήρωες υγειονομικούς, όπως εσείς τους αποκαλείτε.

Στους ήρωες υγειονομικούς που στο πρώτο κύμα της πανδημίας μας καλούσατε να τους χειροκροτήσουμε από τα μπαλκόνια μας. Σε αυτούς που από το πρώτο κύμα της πανδημίας δε θέλανε το υποκριτικό σας χειροκρότημα, το μόνο που σας ζητούσανε είναι να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι στον «πόλεμο» που λέτε ότι βρισκόμαστε. Σε αυτούς που επιστρατεύσατε ΜΑΤ, ξύλο και χημικά επειδή διεκδικούσαν «τα όπλα» για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Στην επιστροφή μου από το νοσοκομείο μετά την αιμοδοσία, διμοιρίες της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ σταμάτησαν το τρόλεϊ (κάποιον έψαχναν). Μας ανάγκασαν να κατέβουμε όλοι κάτω για να διαπιστώσουν αν φοράμε τις απαραίτητες μάσκες, αν έχουμε ταυτότητες και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης. Αφού τους έδειξα την ταυτότητα, το σχετικό sms και τον επίδεσμο με το σημείο της φλεβοκέντησης, τους ζήτησα να με αφήσουν να γυρίσω σπίτι μου. Σαν «ταύροι σε υαλοπωλείο» έπεσαν τα μάτια τους στη μάσκα, όπου αναγράφεται «ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΝΗ». Άρχισαν το σωματικό έλεγχο και το ξεψάχνισμα της τσάντας, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας...

Και βρήκαν... «ενοχοποιητικό» στοιχείο: τον «Ριζοσπάστη»! Στη συνέχεια άρχισαν τις ειρωνείες, λέγοντάς μου πως δεν χρειάζεται να πας στο νοσοκομείο με αυτά τα πράγματα (τον «Ριζοσπάστη»!). Κι έτσι, μετά τις διαμαρτυρίες μου το «κατηγορητήριο» είχε στηθεί: Πρόστιμο Covid 300 ευρώ!

Κύριοι υπουργοί δεν σας παρεξηγώ, σας καταλαβαίνω κιόλας, είναι ξεκάθαρη η στάση σας. Έκαστος εφ' ω ετάχθη «μπουκώνετε» από τη μία με ζεστό χρήμα και κάθε είδους ενισχύσεις τους επιχειρηματικούς ομίλους για να κόβετε από την ικανοποίηση των αναγκών μας. Εμάς, που τρέμουμε μη τυχόν και αρρωστήσουμε και δεν έχουμε ΜΕΘ, αφού εσείς καταντήσατε έτσι το ξεχαρβαλωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας. Εμάς, που για να πάμε στη δουλειά μας «σαρδελοποιούμαστε» στα ΜΜΜ και το μόνο μας όπλο είναι η ατομική ευθύνη. Εμάς, που στέλνουμε τα παιδιά μας στα σχολεία σε 27αρια τμήματα. Εμάς, που μένουμε άνεργοι, με πετσοκομμένους μισθούς και δικαιώματα για να δίνετε παχυλές επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, εντείνετε την καταστολή ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα για να κρύψετε τις εγκληματικές σας ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας, για να φορτώσετε ξανά στις πλάτες μας μια ακόμα οικονομική κρίση.

Κύριοι της κυβέρνησης σας ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.

Σας δηλώνουμε ότι η μάσκα μας δεν είναι φίμωτρο, η φωνή μας δεν θα σιωπήσει, δε θα συμβιβαστεί»

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM